nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Breus

• LITERATURA

Mor l'escriptora Violeta Friedman Les restes de Violeta Friedman, supervivent del camp d'extermini d'Auschiwtz i gran activista pels drets humans seran enterrades avui al cementeri hebreu del municipi madrileny d'Hoyo de Manzanares. Tota la seva família fou enviada a la cambra de gas, tret de la seva germana gran, i Violeta, a conseqüència de la seva estada al camp patí una tuberculosi òssia que afectà la seva columna vertebral i li causà invalidesa. Friedman escriví molts articles a la premsa espanyola sobre la seva experiència i la realitat social del país, i rebé diversos guardons i homenatges.EFE.

Premi Jaume Fuster L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) instaura el premi Jaume Fuster, que distingirà la trajectòria d'un autor que hagi destacat per l'obra de gènere en llengua catalana (novel·la negra, policíaca, rosa, eròtica, etc). El guardó s'atorgarà per primera vegada el 2001. El premi, sense dotació econòmica, destinarà el fons a difondre l'obra del guanyador i promocionar l'autor un any sencer, tant en els actes organitzats per l'AELC, com també a través d'internet, amb la confecció de la pàgina personal i l'edició d'articles d'anàlisi sobre l'obra.EP.

• DISTINCIÓ

Doctorat honorífic L'escultor Eduardo Chillida serà investit doctor honoris causa per la Universitat Complutense durant una cerimònia privada que se celebrarà el 7 d'octubre a Chillida Leku, a la finca Zabalaga. Amb aquest fi, una delegació de la Universitat, presidida pel rector Rafael Puyol, es traslladarà a Chillida Leku per entregar el doctorat honoris causa. La investidura d'Eduardo Chillida va ser proposada pel Departament de Filosofia de la Facultat de Filosofia per la seva excepcional obra artística i per la implicació que durant la trajectòria professional ha mantingut amb aquesta disciplina. EP.

• ART

«Velázquez després de Velázquez» Una exposició inaugurada ahir a Valladolid ofereix un recorregut per la pintura de l'autor de Las Meninas a través de 72 «mirades alienes» d'altres tants artistes, dels segles XVII al XIX, que succeïren en el temps Velázquez i que donaren la seva particular visió de l'obra d'aquest pintor a través de dibuixos, estampes i gravats entre els quals hi ha algunes obres de Goya.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris