nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

L'església vella de Calonge esdevé una sala de projeccions amb música en viu

En el cicle que s'inicia avui es podran veure clàssics de Keaton, Mureau, Chaplin i Wilcox

81026

La iniciativa la decidiren Pablo González (a la foto) i Jaume Prohens.

Calonge és un petit poble ple de sorpreses en l'àmbit de la dinamització cultural fora de Palma. Enmig d'aquest acollidor poble es troba la reformada església vella, que tot i ser presidida per un estilitzat crist de vidre blau "resta perpètua d'antigues exposicions de vidre" ha deixat de congregar la gent del poble per pregar i a partir d'avui vespre s'hi aproparan per veure cinema amb música en viu.

El navegante, de Buster Keaton, acompanyada per les notes del piano de Richard Winton, donarà peu a l'inici del Ciclo clásicos del cine con música en vivo, que organitzen Pablo González i Jaume Prohens. Aquesta original vetlada cinematogràfica la seguiran més divendres amb Nosferatur de F.W. Mureau, a la qual també posarà música Richard Winton; The Kid de Charles Chaplin, acompanyada pels instruments de corda del Quartet d'Alfàbia; i per finalitzar, el clàssic del cinema fantàstic El planeta prohibido. Aquest darrer film, pura fantasia, evidentment no havia de ser acompanyat per una música gaire clàssica. Per a aquest cas, Jaume Prohens pensà que seria idoni disposar de la música electrònica composta per Pedro Trotz especialment per a aquesta ocasió.

Una iniciativa en què «si els músics aconsegueixen ficar-se dins de la pel·lícula, serà perfecta», comentà Pablo González. Amb aquesta «petita» activitat, adjectiu que no fa referència a la qualitat de l'oferta cinematogràfica (resulta ser la més innovadora de l'Illa) sinó a l'aforament, que només permet accedir a la sala a 60 persones, els impulsors de la iniciativa «han volgut encendre una bombeta dins l'hivern de la zona, on tot està molt aturat», explicà González.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris