algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

La NASA prepara un robot amb forma de serp per explorar planetes

Es tracta d'un projecte que podria ser viable en cinc anys

L'Administració Nacional d'Aeronàutica i de l'Espai, NASA, ha començat a desenvolupar un tipus de robot per a l'exploració d'altres planetes que tindrà forma de serp i que serà capaç de caragolar-se o de fer ziga-zagues com els rèptils. Es tracta, segons va anunciar ahir l'agència espacial nord-americana, d'un projecte que podria ser viable en tan sols cinc anys perquè ja s'han desenvolupat prototips que compleixen els requisits bàsics.

Els han creat en el Centre d'Investigació Ames de Califòrnia i, segons els seus dissenyadors, «pot donar-nos la flexibilitat i la robustesa que es requereix a l'espai». De fet, un robot amb aquestes característiques podria emprendre l'exploració de qualsevol terreny, fins i tot aquells més accidentats o amb una gran inclinació. Un robot tipus serp podria a més, segons han dit els científics, superar obstacles, excavar o perforar sòls blans i fins i tot dedicar-se a la recerca de fòssils.

Apunten també que la seva estructura segmentada els fa especialment aptes per una reparació in situ en el cas de patir danys o errades de funcionament, perquè es pot retirar la fracció danyada i incorporar-ne una altra al robot articulat. Ara, els científics del Ames Research Center estan treballant en la confecció d'una pell sintètica per al robot amb forma animal que protegeixi les seves parts delicades. La més important és un «cervell» que indica a cada segment els moviments a realitzar i un cervell central que coordina totes les missions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris