nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

El músic Andreu Galmés mostra, al seu disc «Stress», el jazz més divers

Aquest és el primer treball en solitari i reflecteix l'experiència adquirida a Boston

«Gravar un disc, quan surt per iniciativa pròpia, implica sempre l'esforç de renunciar a la por de posar a l'aparador el propi treball. No obstant això, la música sempre pot més que qualsevol altre desig». Això és el que opina el músic manacorí Andreu Galmés, que acaba de treure al mercat un nou disc sota el títol d'Stress i que suposa el seu primer treball en solitari.

Galmés té però una gran experiència professional. Ha estat el guitarrista de diferents cantautors mallorquins, com Guillem d'Efak, Tomeu Matamales i ha enregistrat amb el grup Calitja Jazz, del qual fou el fundador. Amb Stress mostra el que és la seva passió, el jazz, des de composicions pròpies com Calitja fins a versions d'Sting de Fragile.

En aquest disc es reflecteix l'experiència adquirida després de residir quasi dos anys a Los Angeles i a Boston. «Vaig viure molt de prop l'ambient. M'encanta el seu sistema de vida. S'ha de tenir en compte que Boston és la cuna i hi ha uns 10.000 alumnes que estudien jazz. Es pot aprendre moltíssim».

Galmés es va mostrar crític amb el panorama actual: «Vivim una època de gran crisi cultural. Només basta veure que ha triomfat el Bacalao i el Gran hermano. Jo amb la gravació d'aquest disc tampoc no pretenc triomfar. Per mi és un plaer gravar un disc. Som músic, toc la guitarra i no em planteig moltes coses més».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris