nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Mateo Díez guanya el Nacional de Narrativa amb «La ruina del cielo»

L'escriptor lleonès Luis Mateo Díez va guanyar ahir el premi Nacional de Narrativa, dotat amb dos milions i mig de pessetes i atorgat pel Ministeri d'Educació i Cultura, per la seva novel·la La ruina del cielo, una metàfora sobre la desaparició de les cultures rurals.

En aquesta novel·la, editada per Ollero & Ramos, l'escriptor fa una passa més en el dibuix de Celama, un territori fictici propi que va fer la seva aparició en el llibre El espíritu del Páramo, primera part d'una trilogia que tingué la seva segona entrega a l'obra premiada ahir i que conclourà amb El oscurecer.

No hi ha dubte que Mateo Díez passa una bona temporada. El passat mes de juny va ser elegit acadèmic de la Llengua i, dos mesos abans, La ruina del cielo rebé també el Premi de la Crítica.

En declaracions efectuades minuts després de rebre la notícia del premi, l'escriptor reconegué que està «un poc aclaparat» per tant reconeixement, encara que «aquestes coses et donen una gran satisfacció, una extrema satisfacció».

Aquest lleonès de 58 anys sap que amb La ruina del cielo ha donat en el blanc. «Des que va sortir tingué una valoració molt gran entre els crítics, i és un llibre que ha anat guanyant el seu espai i que ha anat convencent a la seva manera molts de lectors, tal vegada perquè en ell es parla de coses que ens comprometen a tots».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris