cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

L'estació orbital espacial «Mir» serà enfonsada a l'oceà Pacífic el mes de febrer de l'any que ve

El Consell de Constructors de Tecnologia Espacial de Rússia es manifestà ahir a favor d'enfonsar al Pacífic l'estació orbital Mir, que vola sense tripulació per falta de finançament segons informà un portaveu oficial.

«L'estació ha de ser enfonsada al Pacífic el mes de febrer de l'any 2001» va dir un portaveu, en comentar les conclusions adoptades pel Consell que ajunta les empreses vinculades amb la construcció i la utilització de l'enginy espacial.

Un portaveu aclarí que la resolució dels constructors és una recomanació, perquè la decisió final sobre el destí de la Mir depèn de l'Agència Aeroespacial Russa (AAR) i, en darrera instància, del Govern.

La mateixa font anuncià que el proper 16 d'octubre una nau de càrrega, la Progress-M viatjarà a la Mir amb prou combustible per elevar l'altura de l'òrbita de l'aparell que fou posat en òrbita el 1986 i ha superat amb escreix els anys de servei prevists.

Segons els especialistes russos, per enfonsar l'estació Mir al Pacífic es necessiten, almanco, 600 milions de rubles (aproximadament 4.100 milions de pessetes).

Tambè hi fa falta la modernització d'una nau de càrrega de la classe Progress-M1 per controlar el retorn segur de la Mir, des de l'espai a una zona apartada de la mar.

Inicialment, el retorn de la Mir es realitzarà en règim automàtic, i en el cas que es produís cap fallida als sitemes de comandament a distància, hi hauria un tripulació de cosmonautes que viatjaria a l'estació amb una nau Soyuz per controlar la maniobra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris