nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

«És fascinant que la música de Debussy es vagi formant davant el ulls»

Josep Colom interpretarà al piano peces de compositors francesos avui al Principal

El piano europeo: 1900-1910, cicle de la Fundació Juan March, porta al Teatre Principal les notes del piano de Josep Colom. El músic català interpretarà sobre l'escenari del teatre les peces més emblemàtiques dels compositors francesos Maurice Ravel i Claude Debussy.

Amb motiu de la seva actuació d'avui el músic ens comentà alguns aspectes de les melodies franceses i la seva experiència musical.

"Què vos ha fet triar aquest repertori de contrasts entre la tradició de Ravel i la innovació de Debussy?
"El cicle sempre té una temàtica molt concreta, enguany està dedicat a la primera dècada del segle XX. Jo he triat la música francesa, i dins aquesta, Ravel i Debussy mostren les diferents formes de fer d'aquest moment.

"Debussy, darrerament centra la vostra vida professional. Què us portà a gravar un compacte amb la seva música?
"El disc ha sortit fa poc a la venda i la veritat és que ja fa temps que tenia ganes de gravar-lo perquè des de sempre m'he identificat molt amb aquest període i ja havia gravat altres compositors com Jean Fauré.

"Què és allò que més us atreu de la música del genial compositor francès que revolucionà la música?
"És fascinant el fet que la seva música va formant-se davant els ulls, fa la sensació d'una genial improvisació encara que tot està perfectament pensat.

"Llavors, allò que us interessa és la seva nova forma de compondre?
"No només m'agrada pel fet que sigui nou i trenqui les harmonies i formes, sinó perquè la seva música té un color i un perfum que altres no tenen.

"La interpretació de les seves peces de tècnica revolucionària suposa un esforç considerable?
"Per un pianista és tot un repte entrar en aquest món màgic que proposa Debussy.

"A part dels seus recitals de piano també ha compartit escenari amb altres instruments?
"Sí, a Mallorca he tocat amb Lluís Claret peces de Beethoven i fins i tot en diferents ocasions amb la Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

"Com us trobau més a gust sobre l'escenari sol o acompanyat?
"Tot és fer música, l'únic que canva és l'actitud que adoptes. Però fer música de cambra és una experiència més creativa, és més enriquidor.

"Què significa per a vós el piano?
"Per mi aquest instrument és un mitjà d'expressió. He tingut la sort de dedicar-me professionalment a una de les coses que més m'agrada en aquest món, no la que més perquè la vida és molt llarga.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris