cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

La tardor comença a donar els seus fruits

Els estands dels mercats ofereixen al comprador tota una sèrie de productes propis d'aquesta estació

Una nova estació com la que ara comença duu aparellats una sèrie de canvis a tots els nivells, que malgrat ser els mateixos cada any, no deixen d'alterar la rutina que tradicionalment suposa l'entrada de la tardor. L'estació que precedeix l'hivern ve marcada per la típica imatge dels arbres despullats de fulles, però en realitat, tot i ser així, la tardor és una estació rica en fruites.

Des de les magranes al raïm, passant pels gínjols o les figues, una gran varietat de fruits tenen cabuda en aquest període del cicle temporal que es repeteix any rere any. Actualment, amb alguns dels avenços de la ciència, s'ha perdut el concepte de productes «de temporada», ja que els hivernacles i els diferents sistemes de cultiu fan possible menjar qualsevol fruita en qualsevol època de l'any.

Tot i així, hi ha a la nostra illa determinats productes que són molt difícils de veure fora dels mesos de setembre, octubre, novembre i desembre. La diferència entre fruites i fruits no només és una diferència de gènere. Ambdós són comestibles, però uns, les fruites, són sucosos i contenen una gran quantitat d'aigua, mentre que els altres, els fruits, són secs.

En el primer grup inclouríem, pel que fa a la tardor, fruites com la poma, la magrana, el raïm, els caquis, les taronges i llimones o les figues, entre altres. Quant a les castanyes, pinyons o glans, aquests els podem consideran fruits, perquè tot i ser perfectament comestibles tenen una quantitat d'aigua molt inferior.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris