cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
23°

Breus

• EXPOSICIONS

El camí de Santiago virtual La mostra Camiño de Santiago Virtual, una de les que més visitants va rebre durant el passat Xacobeo 99, s'obrirà demà al públic en el Museu de Belles Arts de la Corunya, després d'haver estat exposada a les ciutats de Lugo, Ourense i Pontevedra. Aquest camí virtual pretén demostrar el grau de desenvolupament tecnològic de què disposa la comunitat gallega, alhora que oferir als visitants l'oportunitat d'experimentar una pelegrinació virtual, segons s'informà ahir des de la Conselleria de Cultura. EFE.

• CERTÀMENS

Festival Internacional Cervantí Més d'un miler d'artistes de diferents disciplines de 35 països participaran en el XXVIII Festival Internacional Cervantí, que es durà a terme a prinicipis d'octubre a Guanajuato, centre de Mèxic, segons informaren els organitzadors de l'acte. Un total de 698 artistes mexicans i 464 d'altres països es congregaran entre el 6 i el 22 d'octubre a Guanajato per exhibir i presentar les seves darreres novetats en pintura, escultura, música, teatre, dansa, cine o fotografia. Els assistents a la trobada cultural, una de les més importants d'Amèrica Llatina, podran gaudir de prestigiosos pianistes i d'actuacions musicals amb motiu dels 250 anys de la mort del músic Johann Sebastian Bach.EFE.

• PATRIMONI

Rehabiliten el Montblanc per 70 milions Les obres de reconstrucció del convent franciscà de Montblanc costarà aproximadament 70 milions de pessetes. L'Ajuntament de la població ha organitzat per a la vigília de l'11 de setembre, aprofitant que 300 historiadors visitaran la Vila Ducal, l'acte oficial de col·locació de la primera pedra per reconstruir els edificis annexos a Sant Francesc. Pel que fa al projecte, la primera fase de les obres preveu refer els edificis annexos a Sant Francesc, que estaven situats al costat de l'avinguda Manel Ribé. Més endavant s'instal·larà l'oficina municipal de turisme. Aquesta primera part del projecte té un cost aproximat de 27 milions de pessetes. Dins de la segona part del projecte es procedirà a la recuperació de dues de les ales que tenia el claustre de Sant Francesc.EPR.

• PUBLICACIONS

L'ONCE edita «Cuentos solidarios II» La revista Perfiles, de l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), ha publicat el segon volum de Cuentos solidarios, els beneficis dels quals es destinaran als afectats per les inundacions de Veneçuela. El llibre consta d'un conjunt de relats d'autors que han volgut sumar-se a aquesta iniciativa solidària. Entre aquests es troben contes de Manuel Rivas, Maria de la Pau Janer, Ramón Pernas, Carme Rigalt, Vicente Molina Foix, Espido Freire i Jorge Edwards. El preu de l'exemplar és de 1.000 pessetes i els beneficis de la seva venda aniran directament adreçats als discapacitats afectats per l'huracà Mitch a Hondures.EPR.

L'SGAE treu 'Calle 54', del film de Trueba La Societat d'Autors publicarà per setembre un llibre de gran format i d'alta qualitat d'impressió basat en el rodatge de Calle 54, el darrer llargmetratge de Fernando Trueba, dedicat al món del jazz llatí a Nova York. El llibre, titulat igual que la pel·lícula, està compost per 160 planes dividides en tres parts ben diferenciades: un diari, un conjunt de fotografies i una discografia musical. Nat Chediak, l'autor de Diccionario del jazz latino, i el cineasta Fernando Trueba obren les primeres planes de la publicació amb un diari que relata els dies de rodatge a la ciutat de Nova York.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris