nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Breus

• ART

Donació Botero Un centenar d'obres d'art de grans mestres universals de gairebé dos segles del pintor colombià Fernando Botero són ja a Bogotà, a l'espera de ser ubicades al museu que acollirà, abans de finalitzar l'any, una milionària donació feta per l'artista al seu país. Les peces formen part d'un total de 175 obres que el pintor i escultor de figures obeses regalà a Bogotà, conegudes ja com la 'Donació Botero'. Malgrat que l'artista es resisteix a posar-hi preu, pels experts l'obsequi pot arribar a costar 200 milions de dòlars. Botero es desprengué així de les obres que atresorà durant tota la vida: obres de Touluse-Lautrec, Renoir, Monet, Degas i Matisse; i altres de més recents com Pablo Picasso, Salvador Dalí i Joan Miró o Ernst.EFE.

• PATRIMONI

Escriptura del XVI La presentació de la transcripció d'una antiga escriptura del vescomtat d'Evol titulada Capbreu, datada el 1568, es realitzarà demà a Quer Foradat. En el text apareixen referències a les possessions d'aquesta casa senyorial als pobles d'Ansovell i Quer Foradat, avui pertanyents al municipi de Cava (Lleida). L'elaboració del Capbreu la va enviar el vescomte d'Evol, Felip de Galceran de Caster i de Pins, amb l'objectiu de disposar d'una informació, tan exacta com fos possible, de les seves possessions.EPR.

• LITERATURA

Silva al cine La productora de cine gallega Continental ha confirmat avui que ja té els drets per adaptar al setè art la darrera novel·la que va rebre el premi Nadal, El alquimista impaciente, obra de l'escriptor Lorenzo Silva. L'adaptació d'aquest text literari és el projecte en desenvolupament de major inversió de Continental, ja que per aconseguir-ne els drets va haver de competir amb sis productores més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris