nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Joan Pons enregistra a la seva casa de Ciutadella un disc de cançons populars

En el CD hi col·laboraran, entre altres, Lluís Llach, Maria del Mar Bonet i Carreras

El baríton menorquí Joan Pons Àlvarez fa realitat aquests dies un dels seus projectes més emotius. Per primera vegada enregistra un disc a Ciutadella, i a més, a casa seva, amb la seva gent i posant veu a cançons populars de l'illa, com Escolta es vent o Sa núvia d'Algendar.

La iniciativa, sorgida fa tres anys, ha estat ben acollida per la discogràfica Blau Discmedi, que pensa treure aquest treball al mercat coincidint amb les festes de Nadal. Joan Pons ha aprofitat un parèntesi de vuit dies entre les seves actuacions de Roma i Verona per entonar sobre els cors de la Capella Davídica i l'orquestració, enregistrada amb la participació directa de mestres de la talla de Ros Marbà i Salvador Brotons.

El tècnic Steve Taylor i el reputat productor Antoni Parera Fons han traslladat els sesu equips fins al mateix soterrani del luxós xalet que Joan Pons té a la zona de Rafal Amagat. Posteriorment, a Barcelona, s'afegiran els arranjaments, amb la col·laboració directa de Maria del Mar Bonet, Nina, Lluís Llach, Josep Carreras i Jaume Aragall, que cantaran a duo amb Pons alguns dels tretze temes continguts al disc.

Les cançons populars menorquines comparteixen espai en aquest CD amb altres típiques de Mallorca i Catalunya, especialment un Divertimento, un popurri de dotze minuts de durada al qual Joan Pons dóna vida amb el suport dels cèlebres tenors Aragall i Carreres.

Antoni Parera reconeix que es tracta d'una producció «cara, molt costosa, però menys del que hauria pogut ser, ja que alguns dels artistes convidats s'ha oferit a col·laborar desinteressadament en el projecte». Malgrat això, el productor entén que «el disc té nombrosos atractius i es vendrà bé». Biel Barceló és un dels principals ajudants de Joan Pons a les sessions de gravació, que començaren dilluns i que es perllongaran fins dia 22.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris