cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

'L'actor ha de conèixer el seu personatge tan profundament com a si mateix'

Teatre Educatiu comença a assajar «Romeu i Julieta» sota la direcció de Gonzalo Baz

Preparar una obra de teatre és tota una aventura, i Gonzalo Baz i el seu equip es troben de ple en aquest procés. Teatre Educatiu ja ha començat a assajar el seu proper muntatge, Romeu i Julieta, un dels grans drames de Shakespeare. Baz ja dirigí la companyia a Peter Pan, el seu anterior i exitós projecte, i espera aconseguir el mateix èxit amb aquest muntatge, que s'estrenarà el dotze d'octubre a l'Auditòrium.

Els actors s'estan familiaritzant amb els seus personatges, però Baz, el director, té molt clar quina és la línia a seguir. Segons explica Baz, «cada obra requereix un tipus d'assaig determinat i el de Romeu i Julieta és pràcticament el contrari que el de l'anterior muntatge». Abans de fer cap altra cosa, Baz creu que els intèrprets «han de conèixer les seves pròpies emocions per saber després traslladar-les als personatges i fer-los així creïbles».

Per aquest director, és molt important «fer una anàlisi profunda del text i dur el personatge des de dins cap a fora. Cada actor ha d'estudiar el seu molt a fons, cada situació, i analitzar-ho tot meticulosament». Baz afirma que una obra d'aquesta magnitud suposa «un gran desgast psicològic» per als intèrprets. «Ells han de saber en cada moment com és la persona a qui donen vida, què vol, quines són les seves intencions, quines motivacions té i com es relaciona amb els altres».

Per sobre de tot Baz col·loca la sinceritat dels actors i per això creu que és necessària aquesta feina prèvia sobre el paper: «Fins que cada un dels actors no controla el sentit complet del text, no només la seva part, no es comença amb la posada en escena». El director considera que dirigir una obra de teatre no és simplement «com dirigir el trànsit i dir als actors com s'han de moure o a qui han de mirar en un moment determinat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris