nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Breus

• ART

Destrueixen «La Patrona» per «immoral» Dos joves esbutzaren i feren malbé el dibuix La Patrona, de l'artista mexicà Manuel Ahumanda, que s'exhibia en un museu de Guadalajara (oest de Mèxic), per considerar que és «immoral i irreverent» i que atempta contra la religió. Els joves, que ja han estat detinguts, penetraren ahir a les instal·lacions del Museu del Periodisme i les Arts Gràfiques de Guadalajara, que acull la mostra Homenaje al lápiz, de què formava part l'obra destruïda. El dibuix representa l'indi Juan Diego, a qui segons la tradició catòlica se li aparegué la Mare de Déu de Guadalupe (patrona de Mèxic), al mantell de la qual es veu una figura de Marilyn Monroe nua.EFE.

• CURSOS

La creació literària s'estudia a la UIMP Un taller entorn de la creació literària, dirigit pel poeta José Hierro, i la història dels presidents dels Estats Units des de la Segona Guerra Mudial fins al conflicte del Golf centraran aquesta setmana els cursos de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP). El premi Príncep d'Astúries de les Lletres començà ahir el taller Un lúcido andar a ciegas, en què Hierro tractarà amb els seus alumnes del conflicte en l'elecció d'un tema per escriure un relat. El periodista Ramón Pérez-Maura dirigirà per la seva banda, juntament amb el subdirector de la CIA, Vernon A. Walters, el curs Los presidentes d'Estados Unidos. La literatura disposarà també aquesta setmana a la UIMP d'un altre dels seus representants, l'escriptor Juan Manuel de Prada, que serà el protagonista dels Martes Literarios. La ràdio centrarà la jornada de dimecres amb l'emissió en directe des del Palau de la Magdalena del programa Clásicos populares, conduït per Fernando Argenta i Araceli González.EFE.

• EXPOSICIONS

Una retrospectiva fotogràfica a Donostia El Festival de Cinema Internacional de Sant Sebastià començarà en l'edició del proper mes de setembre a preparar el programa de l'any 2002, quan celebrarà el seu 50è aniversari, amb una gran exposició fotogràfica restrospectiva del darrer mig segle. Sota el títol Mil Imágenes-1000 Irudi, la mostra s'inaugurarà el proper 15 de setembre en la nova sala d'exposicions Kubo Kutxaespacio de l'Art, del Centre Kursaal, i farà un recorregut cinematogràfic, polític i sentimental per la història del Festival, informaren fonts de l'organització. L'objectiu de la mostra és crear un espai lúdic i participatiu en què el públic no sigui «un simple contemplador», sinó l'element actiu en la manera de gaudir les imatges. El concepte visual de la mostra ha estat desenvolupat per la companyia catalna Ovideo TV, que d'entre altres projectes s'encarregà del disseny i producció de les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.EFE.

• PATRIMONI

Sasamón recuperarà el pont romà La Fundació Amaya iniciarà abans que finalitzi l'any les obres de consolidació del pont romà que es troba a Sasamón (Burgos), en què participaran els veïns del poble «davant la manca de suport de les institucions», denuncià el batle de la localitat, Daniel Peña, del Partit Popular. «Aquí feim les coses, perquè com que no tenim prou diners i la Junta de Castella i Lleó ens ha dit que no ens podien ajudar, ho farem pel nostre compte, amb pressupost zero, però amb l'ajuda dels veïns», comentà el batle. Peña mostrà la seva decepció per la situació d'«abandonament» que presenten tant el pont com la voravia romans. «Ja està bé de deixar caure les coses, a veure si d'una vegada per totes s'adonen i ens donen una resposta adequada», indicà el batle.EPR.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris