cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Els Joglars del genial Boadella duen a Palma el més excèntric i sincer «Daaali»

Els catalans arribaran a l'Auditòrium a primers de setembre per mostrar l'essència més caòtica de l'artista

El genial Dalí vist i retratat pel també genial Albert Boadella i els seus Joglars. Aquesta és l'oferta que arribarà a l'Auditòrium de Palma entre els dies set i catorze del mes que ve.

Sota el títol de Daaali, la paraula que més agradava pronunciar a l'egocèntric i controvertit artista, l'espectacle aixeca el teló en els moments de la seva agonia. Una gèlida infermera, un secretari que el vetla, un periodista intrús, operaris que comencen a endur-se tot el seu art... donen peu a contar la història del nin Dalí. Primer va voler ser cuiner, després Napoleó i finalment es va decantar per ser ni més ni manco que Salvador Dalí.

En arribar a aquest punt els seus deliris i excitants misteris conformant un univers propi i salvatge, construït sobre la neurosi de la realitat convencional.

Conta Boadella que «el Dalí que hem conegut durant mesos a la nostra sala d'assaigs s'ha comportant com un home cruelment sincer, enginyós, provocador, imprevisible i llibertari; en definitiva, un ésser ecològicament imprescindible per tal de contrarestar l'embafós exhibicionisme de bondat farisaica que envaeix la societat».

El Dalí d'Els Joglars «mai no es comporta de manera políticament correcta, destesta el bon gust burgès i l'arrogància de les elits intel·lectuals que contraatacaven amb aquest menyspreu, relegant la seva enorme lucidesa entre la baogeria i la comercialitat».

L'homenatge particular de Boadella al gran estrafolari personatge de Figueres s'esdevé del fet que, segons Boadella, «un pecador de la seva talla ha de ser mereixedor d'admiració i confiança». Amb el seu personatge Els Joglars han «passat hores plaents» i han aconseguit sintetitzar amb tota passió i parcialitat l'essència d'aquest singular artista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris