cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

«L'elisir d'amore» de Donizetti encisarà Calvià amb molt humor i bona música

El cor de la localitat escenificarà l'òpera per les festes de l'arribada de Jaume I

64064

Un moment de la representació el setembre passat de l'òpera «L'italiana in Algiere» de Rossini.

L'òpera de Donizetti L'elisir d'amore arriba a Calvià amb motiu de les festes de celebració del desembarcament del rei Jaume a Santa Ponça. El cor de Calvià serà l'encarregat de posar sobre l'escenari aquesta obra el set de setembre a les 22.00h al pavelló municipal.

La formació calvianera va representar l'any passat, per primer cop, l'òpera L'italiana in Algieri de Rossini i després de l'èxit aconseguit amb l'anterior edició han decidit tornar a representar una obra d'aquestes característiques per acostar aquest gènere musical al públic de Calvià.

El cor es va donar a conèixer el febrer de 1988 i des d'aleshores ençà no ha aturat. La coral va començar d'una manera molt familiar, però a poc a poc s'ha guanyat un lloc en el parorama musical de l'Illa.

Entre altres actuacions destacades seves figuren diversos concerts, així com algunes col·laboracions amb el cor del Teatre Principal a les temporades d'òpera de 1991 a 1993. Però no fou fins l'any passat que no es decidiren a representar una òpera completa. Després de la magnífica acollida que tingué la representació enguany tornen als escenaris.

L'obra escollida per a aquesta ocasió tindrà una posada en escena d'acord amb les característiques de la representació, una òpera ambientada a un lloc del País Basc al segle XIX. L'elisir d'amore, una de les obres més conegudes de Donizetti, amb llibret de Felice Romani fou estrenada per primera vegada el 12 de maig de 1832 a La Scala de Milà.

La coneguda ària Una furtiva lacrima forma part d'aquesta òpera. L'argument s'acosta molt al que es coneix com a òperes bufes, popularitzades per Rossini, i té com a base una de les grans llegendes medievals, la que narra els tràgics amors de Tristany i Isolda.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris