nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els museus, una opció més pels guiris

La Fundació Miró es troba enguany en el lloc número 1 del rànquing d'entitats culturals més visitades a l'any a la ciutat

Com és ben sabut el turista que visita Palma sol arribar atret pel clima i per les platges. Però no només es traslladen fins a Mallorca per recórrer tota la costa i deixar-se devorar per la llum i el caràcter mediterrani, sinó que també forma part dels seus itenaris, deixar-se caure pels museus per tal d'apropar-se una mica més l'art i la terra que han triat per gaudir de les vacances "ja siguin estivals o hivernals-.

La qüestió és, quina cultura demana el «guiri»? La respota la podem trobar senzillament en les dades que es recullen en els mateixos centres museístics així com també en les oficines turístiques, encarregades molt sovint, d'assessorar i traçar rutes per a aquests visitants estrangers.

En l'oferta cultural de Palma, hi ha unes visites obligades. La Fundació de Pilar i Joan Miró (a Marivent) s'endú la palma, ja que és el centre cultural més concorregut tant en els mesos estiuencs com en ple hivern. El seu director, Aurelio Torrente, assegurà que des de l'any 1998 fins ara la Fundació ha experimentat un considerable increment en el nombre de visites. Les xifres ho constaten. I és que en el mes de juliol d'enguany hi han passat un total de 9.822 visitants, gairebé el doble de l'any 1998 i uns 1.500 més que l'any passat.

Segons assenyalà el responsable de la Fundació, els visitants a l'hivern són en la seva majoria alemanys (el 80%) "ho saben pels futllets que distribueixen en entrar. A l'estiu també reben anglesos, (ocupant el segon lloc) juntament amb un augment dels espanyols i la visita peninsular. «Generalment arriben a la Fundació preguntant per alguna de les exposicions permanents de Miró, que són precisament les que fan augmentar la demanda», precisà Torrente.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris