cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Cerdà: «L'home és l'esperança perquè té la clau per recuperar l'harmonia»

L'artista parlà de l'aïllament de l'ésser, copsat amb el color vermell

80342

'Instant', escultura de ferro i pasta refractària.

El consumisme, la insatisfacció i el buit humà és la crítica ferotge que fa Pilar Cerdà (Menorca, 1954) a través de la seva obra més recent, centrada en l'home la societat que l'envolta, i l'esperança dipositada en ell mateix, per canviar aquest món per a bé.

Escultures, gravats i una instal·lació integren Altre Instant, la mostra que fins el dia 16 es pot visitar a l'Ajuntament d'Alaró. Aquest treball, «essencialment humanista», forma part d'un projecte que l'artista començà a estudiar fa vuit mesos i que presentarà l'any vinent a Barcelona, segons avançà Cerdà a Diari de Balears. Amb un farcit currículum, que compta amb diverses mostres individuals subvencionades aquí i a la Península, l'artista pretén expressar aquestes pressions que pateix l'home. «Un ésser humà buit, perquè viu esclavitzat en una societat sotmesa al diner. L'home és arrossegat per aquest sistema industrial i no s'hi pot sostreure», explica.

El vermell és el color emprat per l'artista per copsar aquesta desesperació de l'home, que «s'allunya i intenta aïllar-se no per claudicar, sinó per cercar respostes», perquè malgrat tot «l'home "afegí Cerdà", té la clau i té l'esperança per millorar aquest caos». Cada obra, per Cerdà, és un instant. I cada instant creat és una llum, una passa, una clau que condueix l'ésser a l'essència de les coses, tot trobant-se a si mateix i fent créixer la seva espiritualitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris