cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Rafael Amargo, la nova figura del flamenc, actua demà a Bellver

«'Amargo'és un espectacle molt transgressor, però no perd les seves arrels, és flamenc de debò»

67226

El ballarí durà «Amargo» a quaranta localitats espanyoles.

J. Morey.

Rafael Amargo acaba d'aterrar a la nostra Illa, procedent de Rabat, per oferir demà el seu espectacle Amargo, al castell de Bellver, a les 22.30h. La companyia de Rafael Amargo comença aquí la seva gira després d'estrenar el muntatge a Madrid, on va romandre en cartellera tres setmanes més del que estava previst.

La gira amb Amargo vol acostar la dansa flamenca a tots els indrets d'Espanya i s'estima que visitirà unes quaranta localitats en un termps encara sense determinar, ja que el ballarí compagina el treball en la seva formació amb diverses col·laboracions amb altres grups i espectacles. La companyia de Rafeal Amargo està integrada per vuit ballarins, sis dones i dos homes i compta amb la participació, com a primera «bailaora» de Rafaela Carrasco.

El ballarí, nascut a Granada el 1975, és un dels nous valors de la dansa flamenca actual. Entre els seus darrers treballs destaquen la participació al Festival de Dansa de Segòvia i la inauguració del Festival de Mèrida participant com a artista convidat a la companyia d'Antonio Canales, el seu padrí artístic, a l'impressionant Prometeo.

Amargo explica que ha posat el seu llinatge com a títol del seu muntatge «perquè vull que la gent sàpiga qui som, vull que vegin que m'hi deix l'ànima quan ball i que el que faig ho faig bé». Pel ballarí aquest espectacle és «una aposta molt arriscada, perquè no conta res nou, però parla de la realitat de la dansa flamenca que ningú mai no esmenta».

El muntatge amb música de Diego Franco i Pablo Suárez i coreografia del mateix Amargo suposa «un recorregut per tots els pals del flamenc, va des de la 'rondeña'i el 'tiento' a la 'sirguilla' i no es limita només a les melodies més conegudes». Segons Amargo aquest és un «espectacle transgressor, que no perd les arrels flamenques».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris