cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Un grup d'arqueòlegs troba el gran santuari precolombí de Matlalcuye

La deessa era una de les més importants i adorades d'aquesta civilització

L'arqueòleg polonès Stanislaw Iwaniszewski ha descobert el santuari dedicat a Matlalcuye, la gran deessa de la collita i dels torrents muntanyosos del Mèxic precolombí. Després d'explorar minuciosament la muntanya La Malinche, que té una altura de 4.460 metres, a 3.100 metres sobre el nivell de la mar, l'equip d'arqueòlegs localitzaren un cràter, avui totalment sec, que semblava que feia molt de temps va ser ple d'aigua i haver format part d'un gran llac.

Al voltant d'ell es localitzaren nombroses estatuetes de la gran deessa, com també d'animals aquàtics relacionats amb ella, com ara les tortugues i les granotes, que donaren les primeres pistes de la possible ubicació del santuari. Finalment, en un dels costats del cràter trobaren restes de construccions de pedra que havien de pertànyer a aquest potent santuari, des de l'entrada del qual es veia tota la muntanya.

La descoberta, que ha estat considerada com una important troballa arqueòlogica, permetrà aprofundir en l'estudi d'aquesta civilització. Matlalcuye era identificada també com la muntanya La Malinche, i el seu santuari hagué de ser durant molt de temps meta de pelegrinacions de moltes parts del país, d'aquí la seva magnificència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris