lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els artistes tindran la paraula a partir de la tardor amb «Per amor a l'art»

L'associació organitza una biennal a Palma entorn els residus sòlids

84428

L'escultor Jaume Mir és al capdavant d'aquesta associació.

Els artistes, més que mai, sembla que tenen la paraula. Aquesta si més no és la aposta dels membres de l'associació Per amor a l'art, fundada amb l'objectiu de servir com a instrument a tots aquells creadors que desitgin donar la seva opinió entorn algun aspecte de la societat que els envolta mitjançant l'art, en qualsevol de les seves disciplines i llenguatges.

Així ho expressà ahir a Diari de Balears el conseller delegat d'aquesta organització, Enric Molina, que juntament amb l'escultor Jaume Mir i una vintena d'artistes més, han aconseguit consolidar l'associació que cada dos anys convocarà unes jornades d'una setmana (per novembre) en què hi participaran artistes d'arreu del món que ho sol·licitin.

«Es tracta de demostrar a través de l'art que els creadors no viuen d'esquena a la societat», explicà Molina qui aclarí que la biennal servirà perquè tots aquells artistes compromesos que ho desitgin "tan si consagrats com si no", puguin expressar la seva opinió. En aquesta edició, «una edició de prova», el tema escollit són el residus sòlids. Sota el títol Per amor a l'art...en temps de runes, la biennal 2000 està oberta a totes les persones capacitatdes a realitzar una obra artística que expressi un sentiment personal sobre aquest tema.

L'organització, "que rep el suport de Tirme, l'Ajuntament, el Govern i diverses empreses privades" gestionarà les autoritzacions per poder utilitzar els espais públics i intentarà aconseguir els mitjans pel trasllat i acolliment a Mallorca dels artistes no residents a l'Illa. De moment, l'associació compta amb un centenar de sol·licituds de les quals ja estan confirmades uns trenta passatges d'avió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris