cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

L'antic orgue de Sant Pere torna a omplir de so l'església de Sencelles

L'instrument del segle XVIII ha estat restaurat i ha recuperat la seva fesomia original

La parròquia de Sant Pere de Sencelles acull, des de fa 254 anys, un dels molts instruments que conformen el conjunt dels orgues històrics de Mallorca, l'orgue de Mateu Bosch. Al llarg de la seva existència, aquest instrument ha patit diverses modificacions i no ha estat fins ara que ha tornat a recuperar la seva fesomia original amb la restauració duita a terme pels orgueners Klaus Fisher i Anton Llauradó.

El dissabte dia 12 d'agost a les 21.30 h., començarà una sèrie de recitals per inaugurar oficialment aquest instrument històric. El concert inaugural serà a càrrec de Montserrat Torrent, al qual seguiran els dels organistes Andrés Cea Galán, dissabte 19, i Roberto Fresco, dia 27, diumenge. Anteriorment, el 1995, es dugué a terme un projecte per restaurar l'instrument que, per la utilització de materials i tècniques que no es corresponien amb l'instrument històric ni amb la seva escola, n'afectaren seriosament la integritat d'alguns elements originals.

Poc després, l'instrument començà a presentar una sèrie de problemes que el feien quasi impracticable. Les tasques de l'actual restauració s'han centrat en la reconstrucció de l'arca de vent del secret original, que havia desaparegut en l'anterior intervenció. El secret és aquella part essencial de l'orgue formada per grans caixes de fusta en la part inferior de les quals rep l'aire a pressió.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris