algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Breus

• LITERATURA

Skarmeta defensa internet Internet pot ser una eina idònia per a les noves generacions de lectors, segons l'opinió de l'escriptor xilè Antonio Skarmeta, que diu que el seu treball com a diplomàtic no és incompatible amb la de literat. «Internet i la computació, lluny de fer desaparèixer la literatura, l'han desenvolupada, perquè els senyals que emeten són senyals gràfics que tenen a veure amb el llenguatge i amb el vocabulari», indicà en una entrevista que publica la revista mensual Lea, de Buenos Aires. Per Skarmeta, la xarxa cibernètica permetrà que «d'una generació que pareixia absolutament visual, governada per la televisió, passem a una altra generació més lectora, encara que el sostenidor material no sigui el paper sinó electrònic». L'escriptor, nascut a Antofagasta el 1940 va aconseguir fama mundial amb la seva novel·la Ardent paciència, després de ser duita al cinema amb èxit de crítica i de públic per Michael Radford com El carter de Neruda.EFE.

Pombo i la poesia L'escriptor de Santander Àlvaro Pombo, que la setmana passada va participar en el Curs d'Estiu de la Universitat Complutense sobre la novel·la històrica, assegura que aquest tipus d'obres, que en els darrers anys han aconseguit atreure gran nombre de lectors, són «sistemes hermenèutics, interpretatius de la realitat a través de la irrealitat». Respecte a la seva única novel·la històrica, titulada La quadratura del cercle, Pombo assenyala que és «una crítica del cristianisme que va donar lloc a les creuades i sobre els perills de l'eloqüència, que pot arrossegar la gent a fer determinades coses i pot confondre la gent». E.P.

• PERIODISME

Premi sobre la defensa dels animals L'empresa de construcció Contractes i Obres S.A. convoca la segona edició dels seus premis Contractes i Obres. Respecte pels animals, amb els quals volen reconèixer la feina periodística de defensa dels animals destinats al consum humà. Aquests premis consten de les categories de Premsa, Ràdio i Televisió. Els participants han de ser periodistes o equips que presentin treballs fets públics en mitjans de comunicació sobre informació, conscienciació, denúncia i preocupació sobre les penoses condicions en què estan, actualment, els animals destinats al consum humà. Contractes i Obres vol condemnar així el tracte que reben els animals, els quals són sotmesos a situacions estressants, alienes a la seva biologia i forma de vida, a l'alimentació artificial i forçada, a la ingesta de fàrmacs i productes per augmentar la seva rendibilitat o a un transport cruel i degradant. El primer premi consta d'una dotació d'un milió de pessetes i el termini d'admissió de candidatures acaba el 31 de gener del 2001. E.P.

• PATRIMONI

Museu d'Art Romà de Mèrida El Museu Nacional d'Art Romà de Mèrida acollí durant juliol 12.300 persones. L'inici d'una nova exposició, «Aqua Aeternae», així com la proximitat al Festival de Teatre, possibilitaren una major afluència de públic en aquest mes. Amb respecte a l'any passat, la xifra va descendir 400 visitants, quantitat, segons el director, «insignificant, que pot deure's a qualsevol mena de circumstància». Així mateix, el director del museu, José María Àlvarez va assegurar que l'exposició «Aqua Aeternae», que va obrir les seves portes el passat 25 de juliol, «compta amb gran afluència de públic» i va afegir que «pràcticament tot aquell que visita el museu, visita l'exposició». En aquest sentit, Àlvarez, avançà que el setembre es faran públiques altres activitats destinades a «al·lotets i col·legials». De la mateixa manera va assegurar que el mes d'agost s'espera un gran nombre de visitants, ja que «Setmana Santa i agost són els mesos més visitats». E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris