nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

El cinema celebra els 38 anys sense la seva gran musa, Marilyn Monroe

La mort de l'actriu més sexi del segle XX encara està per revelar

La seva cara és de tothom coneguda, així com les seves actuacions i provocacions. Norma Jean morí un dia de 1962 als 36 anys, donant fama al mite de Marilyn Monroe. En menys de 15 anys, Marilyn gravà unes 30 pel·lícules, una dotzena de les quals ha sobreviscut al pas del temps.

Però el seu mite sembla ser tant pel seu talent com per les circumstàncies que rodejaren la seva vida. Òrfena i pobra, la rossa americana conegué la glòria i l'adulació gràcies a la màgia del cinema. En la recerca de la felicitat que tan difícil li resultava, se suïcidà, encara que per alimentar la llegenda, cada cert temps ressorgeix la tesi d'un possible assassinat.

Marilyn Monroe nasqué l'u de juny de 1926 a Los Angeles. El seu pare abandonà la casa familiar abans del seu naixement. La petita Norma Jean rebotava entre pares putatius i orfenats. Als 16 anys, per fugir del seu destí, es casà amb l'obrer James Dougherty. Quan se'n divorcià, el 1946, Norma ja havia iniciat una carrera de model posant amb roba de bany.

La seva bellesa no passà desapercebuda i la cadena Fox li oferí un contracte i un nom nou: Marilyn Monroe. El 1950, el públic la descobrí a «The Asphalt Jungle», i el 1953 arribà a ser l'estrella de tres pel·lícules: «Niágara», «Los caballeros las prefieren rubias» i «Cómo atrapar a un millonario». El mateix any, aparegué en el primer número de la revista «Playboy».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris