nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Breus

• EXPOSICIONS

'Suite Olympic Centennial' a Pollença L'església del convent de Pollença acull des d'ahir la mostra Suite Olympic Centennial, una exposició d'obra gràfica produïda pel Comitè Olímpic Internacional (COI) que ens ofereix una particular visió de l'esport donada per diferents artistes contemporanis. La mostra, que romandrà oberta al públic fins el 17 de setembre, fou presentada en el Museu Olímpic de Lausanne coincidint amb la seva inauguració. Es tracta d'una mostra que reuneix algunes de les firmes més importants de l'art actual com Sol Lewitt, Paladino, Dokoupil, Soto, César, o figures espanyoles de la talla d'Antonio López, Eduardo Chillida, Tàpies i Gordillo. Orient i Occiddent es donen la mà en una cita amb les manifestacions més dispars de la plàstica actual: expressionisme, minimalisme, art conceptual o realisme són les tendències presents en les distintes obres, que han utilitzat sovint les modalitats esportives en els Jocs Olímpics per desenvolupar una mirada personal del seu concepte estètic. DdB.

La llum de les Illes es pot veure a Eivissa L'Espai Cultural de can Ventosa inaugurà ahir Les illes de la llum, una exposició fotogràfica organitzada per la Fundació «la Caixa». La mostra, que tindrà les portes obertes al públic fins el 25 d'agost, exhibeix a través d'un total de 66 fotografies la fascinació que varen exercir les Illes en les obres de quatre artistes especialitzats en el món de la fotografia. La mostra inclou la producció fotogràfica de Joaquim Gomis, Raoul Hausmann, Florence Henri i Sibylle von Kaskel. Les illes de la llum, quatre mirades de les Balears, és una mostra que constata com des del segle XIX les Illes han estat una font d'inspiració per a nombrosos artistes que les han trepitjades o que hi han residit. Aquest fet es va accentuar durant els anys trenta, quan artistes i intel·lectuals es varen instal·lar a les Illes atrets per la virginitat, el clima, les tradicions i l'arquitectura dels seus paratges. DdB.

• ADQUISICIONS

Pollença amb les Arts Plàstiques L'Ajuntament de Pollença ha adquirit quatre de les 21 obres de quinze artistes que fins el passat 25 de juliol han estat exposades a l'església del Convent amb motiu del XXXVII Certamen Internacional d'Arts Plàstiques de Pollença. El Consistori, que disposava de fins a 2 milions per a les adquisicions, s'ha quedat segons s'ha fet públic la setmana passada amb les obres de José Antonio Hernández-Díez, Marx; amb Sordos, mudos, ciegos d'Alicia Martín; amb una obra sense títol d'Aina Perelló; i de Diminutos, d'Iñaki Larrimbe. Les obres que integraven l'exposició foren seleccionades per un jurat internacional format per professionals de tot l'Estat. Això motivà que enguany es presentassin al Certamen fins a 183 artistes d'Espanya, Europa i Sud-amèrica. DdB.

• ART

Troben un fresc romà del segle I a Zuric Un fresc romà datat com del segle I, desaparegut el 1957 en les runes de Pompeia, ha estat localitzat en el domicili d'un col·leccionista suís a Zuric, segons informà ahir l'Oficina Federal de Policia de la Confederació (OFP). La peça, que representa un gall d'indi, ha estat entregada a les autoritats italianes pel col·leccionista que l'havia comprada «de bona fe» a un antiquari suís. El fresc recuperat fa part d'una sèrie d'obres d'art, entre elles cinc quadres de mestres italians d'entre els segles XIV i XVIII, que les autoritats italianes han pogut trobar en el marc d'una investigació iniciada arran de la denúncia. Els investigadors italians del servei de patrimoni artístic de Roma varen detenir una persona relacionada amb el robatori d'obres d'art, fet que els va permetre seguir la pista fins al de Zuric.EFE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris