algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

«No importa el que digui tota la gent, guanyar sempre és millor que perdre»

El regatista Ludde Ingvall parla de la seva aposta benèfica i d'aventures

Ludde Ingvall no és només un nom, és una autoritat en el món de la vela mundial. Ha disputat les regates més prestigioses, entre elles la Cowes d'Anglaterra i ha assolit el rècord transatlàntic. Després de tocar sostre dins d'aquest món professional decidí, ara fa 15 anys, ampliar-lo amb una altra dimensió més humana i lligar les seves travessies als actes benèfics. En aquest cas un motiu altruista l'ha portat a Palma. Es tracta de la competició promoguda per Intercaser per a Aldeas Infantiles.

"Com féreu el pas a la professionalitat? 
"Tot i que va ser als sis mesos quan vaig navegar per primer cop, perquè vaig néixer a l'arxipèlag de Finlàndia, la primer vegada que vaig guanyar diners amb la navegació va ser mentre estudiava a la Universitat de Ciutat del Cap per poder guanyar-me la vida en un futur. I això em va mostrar que la unió de la vela amb els negocis seria fructífera.

"Què és el més gratificant de la vostra professió? 
"Ara que ja ha passat el temps i he aconseguit les meves fites, he descobert que podia fer altres coses amb la meva feina, com intentar millorar una mica la vida dels nins i amb això sentir-me bé.

"Quin rècord guardau de les vostres estades a Mallorca? 
"La Copa del Rei és una de les millors del món, una de les més competitives i tots els professionals volen participar-hi. El fet de poder ser-hi en diferents oportunitats m'omple de satisfacció.

"Què destacaríeu de la vostra professió? 
"Que no importa el que digui la gent, guanyar és sempre millor que perdre.

"Quins projectes de futur teniu? 
"El que més m'obsessiona és el de tornar a superar el rècord transatlàntic. Aquesta travessia suposa navegar de Nova York a Southampton i és la més prestigiosa des que la intentàs superar el Titanic. Jo ja ho he aconseguit però m'agradaria tornar a fer-ho.

"Heu pensat mai de deixar les regates definitivament? 
"No he deixat mai de navegar, ni tan sols quan era professor i crec que no ho aconseguiria, però cada cop que faig una regata molt llarga que resulta molt dura, per tempestes, accidents o perquè et sents molt solitari pens de deixar-ho.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris