nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

La tècnica i el sentiment de la dansa es fusionen en el Ballet de Moscou

La companyia russa actua a Palma, Sant Llorenç i Alcúdia amb un repertori d'obres de Txaikovski

71760

Evgenia Novikova, Dimitri Smirnov i Irina Trotski.

J. Morey.

El Ballet de Moscou, una de les més importants companyies de dansa clàssica a nivell internacional, ha tornat per tercera vegada a la nostra Illa per oferir una gira de cinc dies que permetrà als amants del ballet gaudir de les magnífiques interpretacions al més pur estil de l'escola russa.

El director de la companyia, Timour Fayziev, juntament amb tres dels cins primers ballarins, presentaren ahir les sis actuacions que des d'ahir tenen lloc a l'Auditòrium de Palma, i continuaran a l'Auditòrium Sa Màniga de Sant Llorenç i a l'Auditori Teatre d'Alcúdia. El programa del Ballet de Moscou per a la seva estada a Mallorca és molt similar al que la formació ha ofert en anys anteriors i inclou El llac dels cignes, Trencanous i La bella dorment, tots tres de Txaikovski.

El director ha escollit aquestes tres obres d'entre l'ampli repertori de la companyia «perquè es tracta de ballets clàssics que atreuen tot tipus de públic». La principal diferència entre la gira de l'any passat i la que realitzen ara és que, «tot i tractar-se de les mateixes composicions, les versions que s'oferiran de cada una d'elles són les versions íntegres, tal com les dissenyà Txaikovski. També es podran apreciar alguns petits canvis en la decoració i el vestuari, a més de la incorporació de noves primeres figures».

El llac dels cignes amb una coreografia de L. Ivanov, adaptada pel mateix director de la companyia, s'estrenà ahir a Palma amb un gran èxit de públic, que quedà meravellat davant de la qualitat tècnica i la mestria dels ballarins i les ballarines d'aquesta formació. Avui tindrà lloc la representació de Trencanous, mentre que demà es podrà gaudir de La bella dorment, les dues amb coreografia del mateix Fayziev. Tant a Manacor com a Alcúdia es representarà El llac dels cignes, un clàssic entre els clàssics.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris