cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Baltasar Porcel inicia el rodatge d'una sèrie documental sobre la Mediterrània

«El mar de l'home» està basada en el seu llibre «Mediterrània. Onatges tumultuosos» i serà emesa per TV3

L'escriptor Baltasar Porcel ha iniciat el rodatge de la sèrie documental El mar de l'home, basada en el seu llibre Mediterrània. Onatges tumultuosos. La sèrie, de la qual ell és el guionista, el presentador i el director de continguts, serà emesa per TV3 Televisió de Catalunya, possiblement el mes de desembre.

El rodatge s'inicià a Catalunya, concretament a Empúries i Sant Pere de Rodes, i es perllongarà durant deu setmanes. A finals de juliol, l'equip, dirigit per Gerard Gomerzano "director del llargmetratge El vent de l'Illa i director de fotografia d'Innisfree" es desplaçà a Turquia. També visitarà països com Grècia, Itàlia, Malta, Tunísia, etc. Per octubre s'ha previst que l'equip es desplaci a Mallorca, un dels llocs amb major protagonisme en el documental.

El mar de l'home consta de tres capítols de cinquanta minut de durada cadascun. S'hi fa un recorregut cronològic i geogràfic per aquesta conca, amb una estructura semblant a la del llibre. El curiós del cas és que Mediterrània. Onatges tumultuosos és el resultat d'un altre programa de televisió. Porcel, que ha estat durant dotze anys president de l'Institut Català de la Mediterrània de la Generalitat de Catalunya, reuní tot el material utilitzat per a l'elaboració del llibre per dur a terme un programa sobre el Mare Nostrum per a Televisió Espanyola que mai no es va arribar a emetre.

La sèrie que es prepara ara pretén mostrar quina ha estat l'evolució d'aquesta conca en els aspectes polítics, econòmics, religiosos o filosòfics, «insistint en el paper que la cultura mediterrània ha tingut com a exportadora dels valors de la democràcia, el benestar i els drets humans», assegurà Porcel durant la presentció del programa a Barcelona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris