nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Breus

• Museus

Escultura Un total de 204 milions de pessetes s'invertiran en la restauració del Palau dels Àguila de Ciudad Rodrigo per convertir-lo en una seu del Museu Nacional d'Escultura, segons aprovà ahir el Consell de Ministres. D'aquests 204 milions, 100 seran lliurats enguany i la resta durant el 2001. Al futur Museu d'Escultura de Ciudad Rodrigo, que obrirà les seves portes el 2002, a més de les dependències pròpies del museu, s'habilitaran espais destinats a la Fundació Ducs de Sòria per desenvolupar estudis sobre les relacions d'Espanya i Portugal.EFE.

• Literatura

El Lazarillo La publicació a càrrec de Castalia del llibre Las dos caras del Lazarillo: texto y mensaje, en el qual Aldo Ruffinatto s'aproxima al que pogué ser la primera versió de la història de Lázaro de Tormes, és el darrer esglaó d'una cadena d'esdeveniments que recentment han posat de moda aquest personatge. Catedràtic de literatura espanyola a Torí, Ruffinatto investiga el procés de creació de l'obra i analitza les innovacions i les errades de les diferents edicions, entre elles la de Medina del Campo, descoberta el 1992 a Barcarrota, per intentar aproximar-se al que fou el primer text del famós llibre.EFE.

Premi Entorn El termini de presentació de les obres per optar al «Premi Entorn de Narrativa Curta», convocat per la revista Entorn de l'Ajuntament de Calvià, finalitza el proper dilluns, 31 de juliol. El certamen, que celebra la seva tercera edició, pretén «promocionar i estimular la producció i l'edició d'obres que contribueixin a l'enriquiment de la llengua catalana». El guardó està dotat amb la quantitat d'un milió de pessetes i la publicació de l'obra dins de la col·lecció «Zitzània» de Di7.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris