muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

La Santa de Valldemossa surt de processó

Els carrers del poble s'enramellaren per honorar el pas de la relíquia i tot el seu ampli seguici

Les Festes de la Beata de Valldemossa arribaren ahir vespre a un dels moments més esperats per la gent de la vila i els forans amb la missa i la tradicional processó amb la relíquia de Santa Catalina Thomàs.

Després de la missa que tingué lloc a les 20.00 hores a l'església parroquial, coneguda pels valldemossins com «l'església de baix», la relíquia sortí acompanyada de la Beateta i els angelets, en una processó que recorregué tot el poble i que finalitzà a la mateixa església on havia començat, aproximadament una hora més tard.

Més de 300 nins, joves i no tan joves acompanyaren la Beateta, la immensa majoria d'ells vestits a l'ample, és a dir amb els vestits tradicionals de Mallorca. Els carrers del recorregut estaven ornats amb cossiols i garlandes i atapeïts de visitants que gaudien d'una de les processons més típiques de la nostra Illa.

Els angelets que acompanyaren la Beata són infants petits del poble que tenen tres anys i que compten amb el privilegi d'anar devora de la Beateta i entre el públic, les autoritats municipals i la diputada al Congrés i valldemossina d'arrel, Rosa Estaràs.

Els actes d'ahir a la nit continuaren amb una representació teatral a càrrec de l'Agrupació Artística Andritxola amb l'obra Cura d'amor, i finalitzaren amb una gran revetla a l'aparcament que es perllongà fins ben entrada la matinada amb les actuacions de Fora des Sembrat, Orris Kamoi i Melodi Shock.

Així mateix avui té lloc un altre dels actes més característics d'aquestes celebracions, la colcada de la Carrossa de la Beata.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris