muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Poesia, color i exotisme regnen al Solleric amb la mostra de Negueroles

«Los Orientales» exhibirà des d'avui el més recent de la valenciana

87518

L'artista amb Carme Feliu i Consuelo Císcar, de la Generalitat Valenciana.

S.A.

Com un viatge envers el més exòtic dels paratges asiàtics, Los Orientales exhibeix des d'avui a la planta baixa del Casal Solleric la seva explosió de colorisme, sensualitat, sensibilitat poètica i represa de les mil·lenàries grafies hebraica, xinesa i àrab. La mostra ofereix des d'aquest vespre una mirada exhaustiva a la producció més recent de l'artista valenciana Elena Negueroles, duita a Palma gràcies a la col·laboració de Cort amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

Més que no un títol, el nom de Los orientales defineix la filosofia que empara totes les temàtiques i idees vessades a les obres reunides, creacions en tècnica mixta sobre llenç realitzades per Negueroles entre el 1996 i 1998. Es tracta d'un conjunt integrat per tres parts diferenciades: els caixmirs, en què s'apleguen peces que fan referència a formes orientals, en què els fons d'etapes anteriors de Negueroles es col·loquen en primer pla; els animals, en què cadascun dels éssers representats condensa entitat particular i sensitiva; i els planetes, cossos sòlids que giren al voltant d'una estrella.

La mostra testimoniarà fins el 17 de setembre, així mateix, la múltiple via d'expressió que Negueroles troba en l'art, potenciada intensament amb la introducció en el llenç de la poesia. És de l'amalgama del llenguatge pictòric amb el poètic, mescla a què s'ha d'afegir la inclusió dels exòtics grafismes «mai no casuals, sempre signifiquen quelcom relacionat amb el contingut de l'obra», d'on sorgeixen obres que multipliquen la seva capacitat de comunicació, encara més polièdrica amb les incrustacions de petits miralls sobre la tela que conviden a endinsar"se en la que és una altra dimensió, la de les civilitzacions remotes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris