algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

El prestigiós grup Concordia tanca avui les Serenates de Cala Rajada amb composicions del XVII

«La música renaixentista anglesa sap com arribar-nos directament a l'ànima»

La música anglesa del període renaixentista omplirà avui vespre els jardins de la Fundació March a la torre Cega de Cala Rajada en un concert a càrrec de la formació anglesa Concordia, que per a l'ocasió actua acompanyada del contratenor James Bowman.

«Música íntima, malencònica i trista», segons els seus intèrprets, és el que ofereix la primera part del programa amb obres de Lawes, Gibbons, Dowland, Tomkins i Morley, tots ells compositors anglesos del segle XVII.

La segona part del recital s'enceta amb una obra de Bach. La composició vol servir per retre tribut al compositor barroc amb motiu de la commemoració del 250è aniversari de la seva mort.

Així mateix, es podran escoltar dues peces de Nicolai i Geist, nom d'aquest darrer que en alemany vol dir «ànima» i que reflecteix molt bé la música d'aquest autor.

Els tres compositors s'insereixen també en el renaixement, en aquest cas l'alemany.
El repertori escollit per la formació a l'hora d'oferir aquest concert no és el seu habitual, sinó que ha estat adaptat per a l'ocasió, tant pel que fa a la part dedicada a Bach com pel que fa a la col·laboració de James Bowman.

El famós contratenor mostrà la seva gran satisfacció d'actuar i cantar amb aquest grup i els defineix a tots ells com a «músics meravellosos» amb els quals la gent està molt a gust.

Per la seva banda, Mark Levy, el director i fundador de Concordia, està també molt satisfet de comptar amb la participació del cantant, i afirma que si bé no forma part de la formació, actuen amb ell «tantes vegades com les nostres agendes ens ho fan possible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris