algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Valldemossa proclama Maria Pons Mas com a nova Hereva de la Beata

L'acte va encetar les festes en honor a Santa Catalina Tomàs

71410

Un moment del pregó amb Pere A. Serra.

T. M.

Valldemossa sortí al carrer per gaudir de la primera festa grossa de la Beata. Realitzant la crida oficial per convocar tots els veïns per a la celebració, la banda de música de Montuïri recorregué a les 19.00 hores els principals carrers del poble per donar a conèixer que el moment assenyalat era les 22.00 hores i el lloc la plaça de la Cartoixa.

Una hora abans, ja era nombrosa la gent que es congregà a la plaça per tal d'aconseguir un bon lloc. En arribar el moment es comptarien per centenars els assistents a l'acte. Un acte en el qual amb la proclamació de l'Hereva, Maria Pons Mas, i les seves vuit dames d'honor, es feia l'obertura oficial de les festes.

Escollides per sorteig el passat dia del Corpus conjuntament amb la Beateta, Paula Mas Alcover, la pubilla valldemossina vestida de pagesa pujà sobre el cadafal habilitat a la plaça seguida per les seves dames.

Una vegada ben col·locades, el batle, Joan Muntaner, féu la lectura d'un manifest sobre aquesta festa i acte seguit les nou joves de 12 anys que enguany formaran el seguici de la beateta, presidit per l'Hereva, els membres del consistori els feren entrega d'una polsera i un ram en record d'aquest esdeveniment. A l'acte assistí la diputada en el Congrés i regidora de Valldemossa, Rosa Estaràs, el pintor Nils Burwitz, els membres del grup els Valldemossa, entre molts d'altres.

Acabat l'acte el president editor del Grup Serra, Pere A. Serra, procedí a la lectura del tradicional pregó de festes, que donà pas a diverses activitats. La primera d'aquestes fou l'entrega de distincions als donants de sang locals als veïns del poble que han superat les vint-i-cinc i les deu donacions, que també lliurà Pere A. Serra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris