muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

«Presence of minds» s'estrena a Sant Sebastià

L'òpera prima del director mallorquí Toni Aloy ha estat seleccionada per al prestigiós festival de cine

L'òpera prima del director de cinema mallorquí Antoni Aloy, Presences of minds, ha estat seleccionada per al festival internacional de cinema de Sant Sebastià. Així ho confirmà ell mateix en declaracions a Diari de Balears.

El film, rodat a escenaris diversos de Raixa i de Palma la primavera del 1999, ha comptat amb un gran elenc de professionals. Les actrius protagonistes són Lauren Bacall i Sadie Frost i hi ha tingut un paper petit Harvey Keitel.

Segons Aloy, «a hores d'ara s'estan retocant els darrers detalls de la cinta i s'està treballant amb la banda sonora».

El festival de Sant Sebastià, el més prestigiós de tots el que tenen com escenari el territori espanyol, esdevindrà els darrers deu dies de setembre. «Una vegada estrenada al festival, està previst que a partir del mes d'octubre la cinta es passi a Palma», confirmà Antoni Aloy.

La pel·lícula, ambientada en el segle XIX, és una adaptació de la novel·la d'Henry James Otra vuelta de tuerca. La història es trasllada als anys 1840-1850 i narra la relació de la institutriu de dos infants, interpretada per Lauren Bacall. Darrere d'aquesta relació sorgeix el tema de la corrupció, de la pèrdua de la innocència. El tema de la Mallorca salvatge, plena de fantasmes, ambígua i en què la presència masculina sempre està tenyida de perversió. Tot expressat en un llenguatge minimalista, en el que tot el pes recau en els gests i les mirades dels actors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris