algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Breus

• Traspàs

Eladio Cabañero La capella ardent del poeta Eladio Cabañero, Premi Nacional de Literatura el 1963 i Premi de la Crítica el 1971, que va morir ahir a Madrid als 69 anys, quedarà instal·lada a les 18.00 hores d'avui a l'Ajuntament de Tomelloso (Ciudad Real), la seva localitat natal. Cabañero morí ahir a l'Hospital de la Princesa de Madrid, després d'agreujar-se el seu estat de salut, precari en els darrers temps, des que el setembre de 1996 patí una trombosi. Cabañero, prototipus de poeta autodidacte, va néixer a Tomelloso el 6 de desembre de 1930. Treballà durant la seva infantesa i joventut a les vinyes i va fer de picapedrer, activitats que deixà el 1956 per traslladar-se a Madrid.EFE.

• Literatura

Frank McCourt Amb més de trenta anys de docència a la seva esquena i forjat en mil batalles, l'americà Frank McCourt assegura que l'art de l'escriptura, del qual ell tant sap, «és com entrenar-se per a una marató, s'ha d'escriure tots els dies, un darrere l'altre». Encara que no va ser fins fa tan sols cinc anys que va conèixer l'èxit amb la seva obra Las cenizas de Àngela, premi Pulitzer 1997, McCourt ha escrit tota la seva vida. «Prenia notes en un quadern i feia gargots perquè no tenia temps real per escriure un llibre». EFE.

Justes del Camí Els palentins Javier González Vega i Àngel del Olmo García guanyaren la sisena edició de les Justes Literàries del Camí de Santiago en les modalitats de poesia i relats curts, respectivament, segons confirmà ahir l'organització. Javier González Vega guanyà el certamen en la modalitat de poesia amb l'obra Blues del peregrino, mentre que Àngel del Olmo García es va imposar en la modalitat de relats curts amb el treball Vico Francorum. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris