nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

«El testament musical de Bach» estarà present al Festival del Castell de Bellver

El Cor del Palau de la Música interpretarà la «Missa en Si menor» amb la Simfònica

En el marc del V Festival de Música Castell de Bellver tindrà lloc demà l'actuació de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i els solistes Ofèlia Sala, Mireia Pintó, Marisa Maians, Antoni Aragón i Carles López, que interpretaran la Missa en Si menor de Bach, tots ells dirigits per Jordi Casas.

Aquesta actuació s'insereix en els actes de commemoració del 250è aniversari de la mort del genial compositor. Per Jordi Casas aquesta peça presenta una especial complexitat, i es podria considerar «el testament musical de Bach». Aquesta és l'única missa catòlica composta per Bach, que fins aleshores havia compost misses protestants.

La Missa fou escrita en diverses etapes i aquest fet s'explica perquè Bach l'ideà com una missa protestant a la qual afegí posteriorment les parts corresponents a Credus, Sanctus, Osanna, Benedictus, Agnus Dei i Dona nobis pace donat-li així la fesomia pròpia de la cerimònia catòlica.

El concert està dividit en dues parts. La primera d'elles abraça el Kyrie i el Gloria, parts que va escriure l'autor per intentar guanyar-se un lloc com a músic de la cort reial de Koten, i la segona el Symbolum nicenum, que és la part afegida posteriorment.

El Cor de Cambra del Palau de la Música és una formació coral constituïda ara fa 10 anys, que inclou aquesta Missa com una de les obres de celebració del seu aniversari.

El Cor format per 26 veus, 7 sopranos, 7 contralts, 6 baixos i 6 tenors, s'ha reforçat ara amb altres cantaires que han format part d'aquest cor fins arribar a un total de 34 veus, per poder enfrontar-se amb una peça d'aquestes característiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris