algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Un film sonor sobre les Variacions de Goldberg a càrrec d'Uri Caine & Ensemble

El pianista americà oferirà demà a Costa Nord un concert dins les «Nits Mediterrànies»

72164

De l'artista del so, Uri Caine, s'ha destacat el seu talent excepcional.

Les Nits Mediterrànies de Costa Nord a Valldemossa ofereixen demà a la nit una proposta singular, novedosa i inimitable: la recreació d'una de les obres més emblemàtiques de J.S. Bach, les cèlebres Variacions de Golberg. L'artífex és el pianista americà Uri Caine & Ensemble. Una obra que ha captivat el públic de tot el món i que està considerada com la més refrescant i original proposta de l'any en què es commemora l'aniversari de la mort de Bach.

En la primera meitat del segle XVIII, Bach va escriure una ària amb diferents variacions per clavicèmbal de dos teclats per al pianista Johann Goltlieb Goldberg. Gràcies a les interpretacions de Glenn Gould, aquestes variacions ocupen des de fa sols 100 anys un lloc important entre tota la música enregistrada.

Caine crea un film sonor sobre Les variacions Golberg. Utilitza 30 seccions, 30 seqüències, varia en instrumentació i caràcter, combinant elements inusuals uns amb altres: ritmes afro-americans, fugues i improvisacions contemporànies, obres corals i música negra espiritual, música moderna i antiga.

Segons l'estil, instrumentació i interpretació, totes les variacions en l'ària parcialment radicals i aparentment no respectades, poden ser interpretades de diferents formes: com a joc artístic de peces d'ideologia política i d'època, com exposició i contraexposició, com a veu i contraveu que emergeix produint un lapsus en el temps, com la vida i la mort.

La formació musical està integrada per Uri Caine al piano; Barbara Walker, veu; Anegret Siedel, violí; Vittorio Ghielmi, viola de gamba, Don Byron, clarinet; Ralph Alessi, trompeta; Drew Gress, contrabaix; Ralph Peterson, bateria; Dj Olive i David Mosds, veu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris