muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Magdalena Brotons inaugura «El Far» amb 11 itineraris per les escultures de Palma

Magdalena Brotons presentarà avui el seu llibre Escultures de Palma, primer volum de l'editorial «El Far». La presentació tindrà lloc a les vuit del vespre a can Bordils i serà a càrrec de l'escriptor Biel Mesquida, i hi assistirà el batle Joan Fageda. El llibre és una mena de guia de caràcter divulgatiu, útil per fer servir al carrer, ja que inclou fotografies, plànols i tota la informació necessària per conèixer i fer bon profit de les escultures que envolten la ciutat.

Segons Brotons, «el llibre està molt ben estructurat amb una introducció, fitxes tècniques i descripcions de cada obra, i tot en un llenguatge a l'abast de tothom.» L'autora pretén fer un apropament tant per al ciutadà que desconeix les escultures, com per als turistes que la visiten: «El llibre és molt versàtil, pot interessar a molta gent, fins i tot a les escoles, ja que no disposen de cap referència per estudiar els indrets de Palma».

Aquest projecte, lent i minuciós, es trobà amb dificultats per la manca de conservació de moltes obres, sobretot les de bronze. «És el risc que pateixen les escultures urbanes», on es localitzen grafits o peces rompudes, com és el cas de l'obra escultòrica de Sapere «Cat House», entre altres. Brotons apuntà que «l'art contemporani de vegades el rebutgen, no el senten com a seu, per això s'ha de donar a conèixer a la gent, per després acceptar-lo o rebutjar-lo.»

El llibre recull més d'un centenar d'escultures tractades totes per igual: «No es pot fer una definició de conjunt, és tot un compendi heterogeni».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris