algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Pagès editors rescata l'erotisme de la poesia visual de Manuel de Pedrolo

«Us convida a l'acte» ha aparegut al costat d'una altra obra de l'autor

103708

Retolador i collage sobre cartolina.

El títol no té res de suggestiu. Us convida a l'acte, emperò, s'ha de llegir amb atenció a les connotacions eròtiques de la frase, per tal d'endinsar-se a partir d'aquí en un món en el qual sensualitat i sexualitat són aspectes preeminents. El llibre, que acaba de ser publicat pel segell valencià Pagès editors dins de la col·lecció «Biblioteca de la suda», documenta amb un bon nombre de creacions la incursió de l'escriptor català Manuel de Pedrolo (1918-1990) en el camp de la plàstica per la via de la poesia experimental, visual o gràfica.

La selecció dels exemplars que figuren al llibre ha anat a cura de Xavier Garcia, autor que ja s'encarregà el 1993 de l'edició no venal de Sobres, també de poesia experimental. Extretes del total de 700 peces gràfiques que es conserven de Pedrolo, les creacions que figuren a Us convida a l'acte, en paraules de Garcia, «les he ordenat segons les tècniques emprades per a la seva concepció, val a dir molt properes a l'art povera, i per tant, formant una mena de suites poemàtiques in progress que anirien del dibuix amb text o viceversa fins al collage».

Així, Garcia apunta el camí de Manuel de Pedrolo envers el despullament semàntic o l'anorreament alfabètic, i la semàntica derivada també del suport, sovint formats Din-A4 o targetes on es convidava Pedrolo a alguns actes socials que l'autor convertia en suggerents invitacions a altres actes no pas de violència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris