nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Les nits de Palma recuperen el Bruselas

El mític local tornà a obrir-se al públic amb una renovada imatge després d'estar quinze anys tancat

84984

Txema González i Àngel Suárez estan al capdavant del local, ubicat al carrer de l'Estanc.

JAUME MOREY.

Després de 15 anys, un dels locals més emblemàtics i mítics de la nit palmesana, el Bruselas, ha obert novament les seves portes. Situat en el número quatre del carrer Estanc, a escassos cinc-cents metres del passeig del Born, torna amb la mateixa filosofia que el va erigir en un dels més emblemàtics i populars de Palma: la voluntat d'oferir una nova manera d'entendre la nit, en un ambient acollidor i amb una música culta, com és el jazz, en un entorn que convida a la confidència, però amb una imatge renovada.

L'interior del local ha patit una sèrie de reformes, dirigides per l'arquitecte Joan Llobet. Elements mítics, com ara el sofà de vaca, el piano vertical o la xemeneia, han deixat pas a una nova decoració més moderna, però igualment acollidora i suggerent. Així ha estat com una volta de marès ha emergit de davall un sòtil de guix en un edifici que data, parcialment, del segle XIV.

Part del mèrit de la reobertura del local és del públic, que ha insistit perquè un lloc d'aquestes característiques torni a ser present a les nits de Palma. Els actuals responsables, Txema González i Àngel Suárez, són els que, després d'una sèrie de negociacions, han fet possible de nou aquesta presència. El bar, que es va reinaugurar el passat 29 de juny, està destinat a tot el públic local, des dels nostàlgics fins als curiosos.

El Bruselas és un lloc amb molta història al darrere. Va ser inaugurat l'any 1957 i, des de llavors, ha estat punt de trobada i de referència dels noctàmbuls palmesans. Aquest era un lloc on es donaven cita els intel·lectuals i bohemis de la ciutat. Era freqüentat per periodistes i músics de jazz: Tete Montoliu, que el considerava la seva casa a Mallorca, i Toni Obrador, entre molts altres, hi actuaven sovint.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris