algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els mariners honoraren la seva protectora

Diferents pobles de l'Illa celebraren les processons marítimes en honor de la Mare de Déu del Carme

Els mariners tenen una gran devoció per la seva patrona i és, que des de temps immemorials, varen adoptar com a protectora la Verge del Carme perquè els ajudàs a vèncer tots els obstacles que poguessin trobar en la seva tasca per les aigües de la Mediterrània, tan difícil de vegades. La tradició mana que el dia del sant de la patrona dels mariners, ahir diumenge, tots els nuclis costaners celebrin la data amb un record especial de la Mare de Déu.

Així, a diversos indrets de l'Illa es va celebrar la processó marítima amb la imatge de la Verge. Portocristo, Cala Rajada, Cala Bona, Port de Pollença, la Colònia de Sant Pere, sa Ràpita, entre altres feren els honors a la seva patrona en una jornada que, si bé no tan calorosa com acostuma a ser, no tingué el temps en contra.

A Palma també es va fer l'homenatge. A les 18 hores va tenir lloc una missa solemne concelebrada amb els càntics de la Coral Mar Blava i, a continuació, una processó marítima amb les imatges de la Verge del Carme i sant Pere. A Portocristo, un poble de grans arrels marineres, també celebraren una missa seguida per nombrosos fidels. Tot seguit començà la processó amb la figura de la Mare de Déu per alguns carrers fins a arribar al moll. Allà nombrosos veïns i visitants esperaven i contemplaven els vaixells que estaven preparats i ben engalanats per sortir a la mar amb la iamtge de la Mare de Déu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris