algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• Exposicions

El cor del Prado viatjarà al Japó Els quadres La lechera de Burdeos, de Goya, Felipe IV, de Velázquez i San Francisco, del Greco, són algunes de les 77 peces que viatjaran al Japó l'any 2002 amb motiu de l'exposició «Obres mestres del Museu del Prado». L'exposició, que obrirà les seves portes a Tòquio al Museu Nacional d'Art Occidental del Japó, plantejarà un recorregut per les col·leccions de la primera pinacoteca espanyola des de Tiziano a Sorolla, passant per Van Dyck, Bassano, Tintoretto, Rubens, Jordaens, Mengs, Fortuny o Rosales, encara que per a ella no se cedirà cap dels quadres més emblemàtics. Els temes sota els quals ha estat organitzada la mostra són «El retrat a la Cort dels Àustries»; «Les col·leccions als Sitios Reales»; «Pintura i devoció en l'Espanya del Segle d'Or»; «Natura morta i retrat del Segle d'Or»; «L'època dels Borbons. Goya» i «La pintura del segle XIX a Espanya». Amb ocasió de la signatura del conveni per a aquesta mostra, l'ambaixador del Japó va voler recordar que al seu país prop de 400.000 persones estudien la cultura i l'idioma espanyols, i més d'aquesta xifra viatgen anualment al nostre país.EFE.

• Patrimoni

Candidats a la Unesco al 2000 Les murades romanes de Lugo, el Palmeral d'Elx, la Vall de Boí, els jaciments d'Atapuerca i la ciutat de Tarraco integraran enguany el llistat de projectes espanyols que optaran a fer part del conjunt de béns catalogats com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Fins a finals d'any, en què tindrà lloc la reunió de la Unesco per elegir les candidatures, els representants d'Atapuerca i de la Vall de Boí hauran d'aportar la informació complementària que encara els manca per tenir enllestit l'informe preceptiu, tot i que la seva inclusió és «segura», segons afirmà ahir el director general de Belles Arts i Béns Culturals del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, Joaquim Puig de la Bellacasa.EFE.

• Publicacions

Les obres completes d'Alcalá-Zamora Els quatre primers volums de les obres completes del primer president de la II República, Niceto Alcalá-Zamora, seran editats entre enguany i el 2001, i comprendran tant la seva obra escrita com els discursos que va oferir al llarg de la seva activitat pública. El primer volum, que apareixerà a finals d'enguany, recollirà les obres La guerra civil ante el Derecho Internacional, publicada com a separata de la Revista de la Facultat de Dret de Mèxic el 1953 i que va ser redactada per Alcalá-Zamora a Pau (França), i Régimen político de convivencia en España. Lo que no debe ser y lo que debe ser, editada a Buenos Aires el 1945.EFE.

• Institucions

Vetlar per la investigació El director de la Biblioteca Nacional, Jon Juaristi, assegurà ahir a Sòria, durant la presentació de l'Institut de la Història del Llibre i la Lectura, que aquest nou organisme cobrirà la necessitat d'investigació que existia a Espanya en el camp de la cultura escrita. Juaristi destacà l'evolució del llibre en la història fins al moment actual, en què ja no és tan sols un mer objecte cultural sinó que té relació amb l'ésser humà. El nou institut, que compta amb l'aval de la Fundació Ducs de Sòria i tindrà la seva seu a Salamanca, neix amb l'objectiu d'esdevenir un organisme científic i investigador i de foment dels estudis de la cultura escrita des dels seus orígens fins a l'actualitat.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris