muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Breus

• Exposicions

La col·lecció de Bernard Picasso La sala Kunstforum del Banc Àustria, a Viena, exhibirà la més completa exposició de les obres que integren la col·lecció del nét major de Pablo Picasso, Bernard Picasso, entre els propers 7 de setembre i 7 de gener, amb 103 peces creades entre 1930 i 1970 per l'artista espanyol (1881-1973). Picasso tenia, amb les obres que s'exhibiran, «un llaç emocional tan fort que no va voler separar-se'n fins al final dels seus dies», assenyalà Bernard, el propietari d'una col·lecció que permet conèixer i entendre profundament el llenguatge creatiu del major artista d'aquest segle. L'element principal de l'exposició seran els quadres de figures i retrats, considerats pels experts com els gèneres en què destacà especialment l'artista. També hi seran presents les tres pintures que Picasso realitzà entorn del 1901 sobre el seu amic Casagema, mort d'un tret.EFE.

50 anys d'art a Centre-europa Més de 120 obres de 92 artistes que treballen a totes les disciplines il·lustren l'art a Centre-europa des del 1949 al 1999, en una exposició que s'exhibeix a la barcelonina Fundació Miró. Segons explicà ahir el director del Museu Ludwig de Viena i comissari, Lóránd Hegyi, «l'exposició té per objectiu donar a conèixer, des d'una perspectiva racional i històrica, els diversos estils artístics amb què, durant el període que va des del final de la II Guerra Mundial fins als nostres dies, s'han expressat els artistes «no oficials» a l'Europa Central. L'exposició de la Fundació Miró dóna compte de l'art de països com Àustria, Txecoslovàquia, Hongria, Polònia i els territoris que integraven l'antiga Iugoslàvia.EFE.

• Art

Ankara torna dos Picasso als propietaris El ministre de Cultura turc, Istemihan Talay, anuncià que el seu país retornarà als propietaris legítims dos quadres del pintor espanyol Pablo Picasso suposadament robats el 1991 durant la guerra del Golf, si s'aporten proves sobre la seva propietat. França, Rússia i Kuwait reivindiquen la propietat dels olis, La Fermiere i Dora Maar, i n'han demanat la devolució al Ministeri d'Afers Exteriors turc. Tot apunta que les obres, originals del pintor malagueny, foren robades del palau de l'emir de Kuwait el 1991 i que foren duits a Turquia.EFE.

• Literatura

Premi Crisol 1999 L'escriptor irlandès Frank McCourt ha obtingut el III Premi dels Lectors de la xarxa de llibreries Crisol 1999 per la seva novel·la Las cenizas de Àngela. La votació es realitzà a Madrid, Barcelona i València. Anteriors guanyadors d'aquest guardó foren Antonio Muñoz Molina, el 1997, per Plenilunio i Miguel Delibes, el 1998, per El hereje. El lliurament del premi, consistent en una escultura de Chus Burés, tindrà lloc el proper dimecres dia 19 de juliol a Madrid, en un acte que comptarà amb l'actuació de Gomaespuma, grup integrat per Juan Luis Cano i Guillermo Fesser.EPR.

• Lingüística

La parla dels nadons La Universitat de Barcelona acull fins el 15 de juliol un seminari de caràcter internacional amb l'objectiu de presentar els darrers avanços científics en l'àmbit del desenvolupament de la percepció de la parla en els nadons. Aquest fòrum lingüístic, a més, serà una plataforma per actualitzar coneixements i debatre noves idees amb la participació d'investigadors de destacada projecció internacional.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris