nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

La memòria col·lectiva i la màgia de la natura reten homenatge al bosc de s'Obac

L'espai acull un muntatge de Zulián per reivindicar la conservació del medi ambient

«L'Entorn Natural-Homenatge al Bosc de s'Obac» és un espectacle que s'estrena demà i que compta amb la instal·lació sonora de Claudio Zulián. Els doblers recaptats es destinaran íntegrament al GOB per a la conservació de la serra de Tramuntana.

La instal·lació de l'artista d'origen italià és conseqüència d'una reflexió sobre «com fer de les coses alguna cosa més profunda i més nostra» i sobre «com percebem el lloc on habitam». Per això porta a terme una recuperació de la memòria col·lectiva, on no hi cap la nostàlgia, amb una sèrie de gravacions d'entrevistes de gent del poble, amb cants de feina i històries, que es poden sentir al bosc en diferents llocs.

D'aquesta manera aconsegueix articular dos àmbits tan separats com l'espai màgic i sagrat del bosc, on passen coses de caire molt especial com la romeria, i la quotidianitat més immediata.

Els beneficiaris de l'acte, el GOB, Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, agraeixen mitjançant el seu president Joan Rita l'ajuda que reben per convertir la serra de Tramuntana en un parc natural. Aquesta associació valora molt la feina d'ACA que treballa per apropar les idees de la conservació del medi i gaudir-ne, coses indesxifrables des de sempre com mostra «l'Homenatge al bosc de s'Obac», ja que incideix en el fet que el bosc acull cada any la romeria de Pasqua.

Aquesta activitat, que ha comptat amb un pressupost d'un milió de pessetes, és la segona de les que té organitzades l'ACA, Àrea Creació Acústica, per reivindicar l'amor a la terra i la cura de la natura mallorquina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris