algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Breus

• Literatura

Arxius catalans a la Cervantes La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, que impulsa la Universitat d'Alacant, incorporarà als seus fons un total de 1.000 documents de la Biblioteca de Catalunya, entre ells les Homilies d'Organyà, un dels primers texts de creació en prosa en llengua catalana. Amb el patrocini del Banc Santander Central Hispano, la Cervantes digitalitzarà en una primera fase un total de 1.000 documents d'alt valor bibliogràfic, que es podran consultar a través d'internet a l'adreça http//:www.cervantesvirtual.com/portal/bc. La directora de la biblioteca virtual, Vinyet Panyella, assenyalà la possibilitat oferida des de la Biblioteca de Catalunya d'estendre l'acord a altres biblioteques catalanes amb fons patrimonials, entre les quals esmentà la Biblioteca del monestir de Montserrat.EFE.

• Museus

El Trajà de Roma obrirà l'any vinent La directora del Museu dels Mercats de Trajà i Fòrums Imperials, Lucrezia Ungaro, anuncià ahir que l'exposició permanent d'aquest conjunt artístic italià, que s'està instal·lant a l'actualitat, s'obrirà al públic a principis de l'any vinent. El nucli principal d'aquesta exposició estarà dedicat als ordres arquitectònics i escultòrics dels edificis dels fòrums de Roma. A més, el museu posarà a disposició dels científics i del públic en general totes les seves innovacions, entre les quals, assenyalà, «internet passarà a ser un part molt important del museu». Ungaro va fer referència també a les exposicions temporals que el centre ha posat en funcionament amb motiu de l'Any Jubileu.EFE.

• Art

Nigel Hughes rescata l'imperi maia El pintor neozelandès Nigel Hughes presentà a Londres una exposició de quaranta aquarel·les, en colors pastel, sobre les més espectaculars construccions maies, i un llibre en què recull l'obra pictòrica i la història d'aquesta cultura mil·lenària. Temples maies i monolits de pedra en runes amagades en el fullatge de les selves tropicals d'Amèrica componen la mostra que s'exposa a Londres des d'ara fins el proper 27 de juliol. Desenes d'admiradors d'art maia acudiren a l'acte d'inauguració de l'exposició, organitzada per l'Ambaixada mexicana a Londres.AGÈNCIES.

• Exposicions

En homenatge a Freud Nombrosos foren els artistes que feren acte de presència ahir al vespre al Casal Balaguer, a l'acte inaugural de la mostra Divaneos. Organitzada en commemoració del centenari de La interpretació dels somnis de Sigmund Freud, l'exposició aplega les propostes de cinquanta"cinc artistes que han plasmat amb personalitat d'estil i diversitat de llenguatges i tècniques les obres que els han inspirat les teories del pare de la psicoanàlisi. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris