muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Sa Nostra surt a l'encontre del primer Chagall

El Centre de Cultura inaugura anit una mostra de la producció de l'artista a la seva Rússia natal

L'aparició figura entre els pocs testimonis del flirteig de Chagall amb la pintura d'avantguarda que es poden trobar, des d'aquest vespre, al Centre de Cultura de Sa Nostra. Oli sobre llenç de considerables dimensions, va ser descrit pel mateix pintor com a plasmació plàstica d'un somni desconcertant: «Una habitació quadrada i buida. Només el llit en un racó. En ella, jo. Es fa fosc. De sobte, de s'obre el sostre i d'allà, envoltant d'una encegadora resplendor i d'un llamp enlluernador, en descendeix un èsser alat tot omplint l'estança d'un remolí de núvols...».

Realitzada pel rus entorn als anys 1917 i 1918, L'aparició es desmarca en bona mesura d'una mostra centrada en l'etapa primerenca de l'artista, integrada per una selecció de les obres gestades al seu Vitiebsk natal per aquest autor considerat avui entre els més importants del segle.

Fruit de la col·laboració de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra amb el Museu Estatal Rus de Sant Petesburg i l'Ajuntament de Palma, «Chagall a Rússia» acull una trentena d'olis, dibuixos i aquarel·les que palesen el rebuig que l'artista, als inicis de la seva trajectòria, manifestà per l'art suprematista d'avantguarda que tenia a la seva ciutat natal espai d'intensa ebullició.

Obres procedents de la pinacoteca russa i de diverses col·leccions privades evidencien a l'exposició la prioritat donada per Chagall a mostrar l'atmosfera de la seva ciutat i els seus orígens jueus, en obres de signe costumista on apareixen, recurrents, escenes de família, veïns camperols, racons de la seva ciutat i, en general, elements de la iconografia russa integrats sempre en obres figuratives.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris