algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Conferència de la Sida vol posar a l'abast de l'Àfrica medecines barates

L'objectiu és evitar la mort de dotze milions de persones d'aquest continent

Els científics presents a la XIII Conferència Mundial de la Sida, envoltada d'una gran polèmica i per protestes diverses, estudien la possibilitat d'oferir als malalts medicaments «retrovirals» a baix preu per evitar la mort de dotze milions d'africans els propers cinc anys.

Als països més avançats, la majoria dels infectats amb el virus i que han desenvolupat la malaltia viuen de manera quasi normal a causa del més fàcil accés als medicaments i als tractaments necessaris que els allarguen la vida.

Això no obstant, i segons dades presentades en diverses ponències als més de 10.000 delegats de 178 països que es reuneixen a Durban, a més de disposar de medecines retrovirals adequades a un preu assequible serà necessari tenir també una infraestructura sanitària adequada.

L'institut Panos, amb seu a la Gran Bretanya, assenyalà que encara que s'aconsegueixin medecines a preus assequibles a les nacions més pobres, la falta de personal qualificat i de les estructures mèdiques necessàries impediran revisions periòdiques dels pacients de la sida per controlar-ne el tractament, la qual cosa reduirà molt l'eficàcia.

D'aquí la necessitat urgent per a l'Àfrica de rebaixar el preu dels medicaments retrovirals un 95 per cent del preu actual, transformar simultàniament els sistemes mèdics i sanitaris, i efectuar a més una reeducació de les societats africanes, marcades per una gran diversitat de cultures mil·lenàries.

Per la seva banda, el Govern sud-africà, que professa la teoria revisionista que el virus VHI no és la causa de la sida, ha estat durament criticat perquè es nega a administrar medicaments a les mares embarassades i seropositives per evitar el traspàs del virus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris