algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Breus

• Literatura

8.000 llibres a la murada de Lugo Prop de 80.000 llibres envolten part del perímetre de la murada romana de Lugo, dins de la iniciativa «Cumulum», nascuda per demanar a la UNESCO que declari aquest monument Patrimoni de la Humanitat. L'objectiu és arribar, en el termini d'un mes, a envoltar completament la murada amb mig milió d'exemplars, segons explicà una de les responsables del projecte, la pintora lusa Luz Darriba. Segons assenyalà Darriba, el principal problema rau en la climatologia, que ja ahir impedí que s'avancés en la col·locació de llibres, la major part dels quals havien estat empaquetats prèviament per reclusos del centre penitenciari de Monterroso. La pintora destacà la presència de voluntaris a la iniciativa, «fins i tot al llarg del cap de setmana», per ajudar a col·locar els exemplars.EFE.

Nietszche impregnà la generació del 98 El professor de Filosofia Moral i Política de la Universitat de València Jesús Conill assenyalà el pes de l'esperit nietszcheà a tota la filosofia i la literatura espanyola posterior a la Generació del 98, en l'obertura a València del curs «Nietzsche i les máscares de la cultura». Constatà que escriptors de l'alçada de Miguel Unamuno, Pio Baroja i filòsofs com Ortega y Gasset, Zubiri o Julián Marias impregnaren llurs obres amb la filosofia nihilista sobre l'ésser humà que caracteritzà el pensament de l'alemany Friedrich Nietzsche. Al seminari dirigit per Cunill, que es perllongarà fins divendres, s'incidirà en la influència que les reflexions filosòfiques de Nietzsche tenen als diferents àmbits del món contemporani, com són l'educació, la política, la ciència i la religió.EFE.

• Art

Estrelles pels modernistes de Reus El grup modernista de Reus, format per 10 joves que a finals del segle XIX es reunien en la llibreria La Regional de la ciutat i entre els quals hi havia Joan Puig i Ferreter, Pere Cavallé, Hortensi Güell, Josep Aladern o Antoni Isern, rebrà aviat un homenatge en forma d'estrelles a terra a l'estil del Sunset Bulevard de Hollywood. L'Ajuntament de la localitat catalana ha decidit recuperar un vell projecte de 1993 i situarà en aproximadament dos mesos 10 estrelles de ferro fos a la plaça del teatre de manera que aquests símbols "que portessin cada una d'elles el nom d'un dels joves modernistes" dirigeixin els passos cap al teatre Bartrina.EPR.

• Exposicions

L'arxiu Sant Jordi viatja a Bilbao Un total de 84 obres, en la seva major part olis, datades entre els segles XVI i XX, conformen l'exposició antològica que la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi exhibeix des d'ahir a Bilbao, a l'Arxiu Floral. La mostra inclou treballs, també alguns frescos i dibuixos, d'artistes flamencs, francesos, italians i espanyols "entre ells diversos catalans" amb signatures com Carracci, Albani, Josep de Ribera, Ribalta, Raoux, Ferrari, Mateo Cerezo, Fortuny, Pacheco i Vicente López.EFE.

• Celebracions

«Galicia, cidade unica» La Conselleria de Cultura ha organitzat per al segon semestre d'aquest any més de 700 activitats culturals dins del projecte «Galicia, cidade unica», que es repartiran en més de cent mitjans i petits municipis de la comunitat autònoma i a l'exterior. Música, teatre i dansa seran les arts amb major presència al programa, amb més de 500 activitats, seguides per les exposicions, amb 70 mostres. També hi haurà congressos, trobades i fires culturals, així com 15 actes cinematogràfics.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris