cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El coordinador del grup de gais cristians, indignat amb les declaracions del pontífex

«El papa és l'antitestimoni del que hauria de ser l'Església en l'orientació sexual»

Les crítiques del papa a la manifestació de l'orgull gai, que va desfilar dissabte pels carrers de Roma, ha obert un fort debat no només a Itàlia sinó que també la indignació s'ha deixat sentir a Palma. Així ho va explicar el coordinador del grup de gais cristians, Toni Esteva. «Volem mostrar el rebuig a les paraules del papa. Un cop més l'Església es descarta de postures que des del Concili Vaticà II haurien de ser més obertes quant a l'aspecte de l'orientació sexual. El papa és l'antitestimoni del que hauria de ser l'Església en aquest tema. Hauria de ser la primera que s'hi mostràs a favor».

El papa Joan Pau II diumenge va condemnar severament la marxa i la qualificà d'«ofensa als valors cristians». Aquestes declaracions les va fer davant milers de pelegrins i turistes a la plaça de Sant Pere i considerant l'homosexualitat com una conducta «objectivament desordenada».

«Com a cristians consideram que si Déu és creador i ens ha creat a tots, ni podem triar ni podem canviar. I això no es pot criticar ni tampoc tenim perquè haver-ho de reprimir, ni anar en contra del que sentim», deia Esteva.

El papa considerà les manifestacions sexuals com a «actes contraris a la natura». Esteva deia al respecte que «això demostra una clara ignorància. Hi ha situacions de greu pecat moral en les quals no s'ha ficat i, en canvi, té aquesta obsessió malaltissa amb els homosexuals, i això és una manca de respecte molt grossa».

El coordinador dels gais cristians va voler enviar un missatge a la nostra diòcesi: «les opinions del Vaticà en segons quins temes, són una més. I en aquest cas no tenen perquè anar a missa. Parla de faltar a la veritat i l'únic que hi està faltant és ell amb aquest tipus d'afirmacions. Volíem deixar constància que el clero mallorquí sempre ha estat més normal en aquest aspecte, i demanam que no es deixin influir i continuïn amb el seu esperit de moderació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris