muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Un estil musical, una manera d'entendre el món

Aquests dies ha tingut lloc a Santa Maria un intercanvi cultural amb Perpinyà sobre el hip hop

Al poliesportiu de Santa Maria ha tingut lloc aquesta setmana passada una proposta curiosa que ha consistit en una sèrie d'activitats relacionades amb el hip hop. La iniciativa de la Factoria de So, amb la col·laboració del Consell Insular, és un intercanvi cultural amb la Casa Musical de Perpinyà. Aquesta institució, present en diverses ciutats franceses, fou creada amb la intenció de fomentar la integració social dels joves conflictius o amb problemes a través de diferents tipus de música, sobretot mitjançant aquella que més crida l'atenció dels joves.

Segons els organitzadors i gràcies a la bona acollida que ha tingut la iniciativa, està prevista una futura visita a Perpinyà per observar in situ el funcionament i els treballs que es duen a terme en aquesta escola de música, dependent del Govern francès. Cinc membres de la Casa Musical, en qualitat de professors, vingueren acompanyats d'un coordinador i un pedagog, també de la Casa, amb la intenció d'impartir una sèrie de classes explicant el hip hop, entès com un fenomen que va més enllà de la música, és a dir, entès com una filosofia de vida.

El pedagog que els acompanya, Serge Bonin, va explicar a Diari de Balears que la seva funció a la Casa Musical és la de fer un seguiment dels alumnes, desenvolupar els cursos i coordinar totes les activitats que s'hi duen a terme o en les quals participa l'esmentada Casa Musical. Les sessions al poliesportiu de Santa Maria estaven dividides en dues parts, una de teòrica i una altra de pràctica. A la primera part Nasty, responsable de la música hip hop a la Casa Musical de Perpinyà, explicava als joves que prenien part en aquest curs la història d'aquest tipus de música i la filosofia que se'n deriva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris