bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Els llibres d'estiu surten de les biblioteques

Diferents indrets municipals gaudiran durant els mesos de juliol i agost amb les «Bibliopiscines»

JUDITH POLO. Magaluf.
Ara ja fa quatre anys des que amb la timidesa típica dels començaments es va posar en marxa a sa Pobla el programa que va portar a les piscines de la xarxa municipal "per acompanyar el sol, l'aigua, el xivarri, les rialles i els jocs dels nins" llibres, diaris i revistes. Les biblioteques típiques, que tothom té en el seu imaginari com fosques i plenes de pols, es metarfossegen i s'emplenen de llum passant a ser part de l'escenari que conforma la temporada estival de Mallorca.

Amb aquesta iniciativa que neix al Consell Insular, que engloba tota la xarxa de biblioteques públiques, volen apropar els llibres al màxim nombre possible de persones, des dels més petits fins als adults, que passen a la piscina les mateixes hores que els infants però poques dins de l'aigua, per la qual cosa tenen més temps per llegir. Així, treuen els llibres al carrer per anar a cercar la gent als llocs on es concentra durant les tardes caloroses, en el cas de Magaluf, i durant tot el dia a altres piscines amb un mica més de recursos.

La bibliotecària de Magaluf, Catalina Timoner, ha constatat que l'objectiu principal de la iniciativa s'aconsegueix amb èxit ja que els nins que prenen primer contacte amb els llibres a la piscina a l'hivern freqüenten la biblioteca. No s'han oblidat que els al·lots no van sols i han tingut també en consideració els pares, els quals poden consultar una diversitat de diaris, revistes i llibres per a adults "com novel·les, llibres sobre salut, cuina i guies de viatge. Sempre lleugers perquè no es descuidin dels nins.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris